Sørloth scoret igjen - før han måtte ut med skade

Skår i gleden for 20-åringen.

SKÅR I GLEDEN: Alexander Sørloth (til venstre) scoret igjen for Groningen, før han ble skadet. Her fra en tidligere kamp.
  • Reidar Løfaldli

Alexander Sørloth har sportslig sett fått en kjempestart på sin proffkarriere i Nederland. I den første seriekampen etter vinterpausen scoret han for Groningen i kampen hjemme mot Utrecht for to uker siden.

— Det var selvsagt kjempedeilig og en god opplevelse. Scoringen tar litt press av skuldrene mine, sa 20-åringen til Adresseavisen etter sin første seriekamp i Nederland.

Lørdag kveld var trønderen på farten igjen. Sørloth ga Groningen ledelsen etter 17 minutter i bortekampen mot Zwolle.

Imidlertid måtte Sørloth ut med skade bare seks minutter etter sin scoring, og ifølge ubekreftede rapporter i nederlandske medier kan det være snakk om et armbrudd for spissen.

Selv om vertene utlignet ti minutter etter pause, endte det til slutt med en sterk borteseier på 3-1. Groningen gikk dermed forbi Zwolle på tabellen og ligger på en niendeplass i den nederlandske æresdivisjonen.

Henriksen scoret igjen

I en annen kamp i Nederland lørdag kveld, viste Markus Henriksen fortsatt prov på at han har målteft fra sin midtbaneposisjon.

23-åringen ga AZ Alkmaar ledelsen borte mot NEC Nijmegen helt i starten av kampen, og Alkmaar tok til slutt en knallsterk 3-0-seier på bortebane mot laget som ligger på femteplass. Alkmaar gikk forbi både Zwolle og Sørloths lag Groningen og opp på en åttendeplass.

Serieleder i Nederland er PSV Eindhoven som vant 4-2 over De Graafschap med mål av Luuk de Jong, Davy Proepper, Luciano Narsingh og Gaston Pereiro. Ajax kan imidlertid gå forbi med seier mot Roda søndag.