Fotball

Costa og Chelsea med perfekt start på romjulsfesten

José Mourinhos Chelsea valser videre i Premier League. London-rival West Ham ble to nummer for små.

PUTTET: Diego Costa jubler for sin 2-0-scoring da Chelsea slo West Ham på fotballens festdag i England.
 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

Chelsea hadde få problemer med å slå West Ham 2-0 på hjemmebane. John Terry og Diego Costa scoret målene for José Mourinhos lag.

Etter møtet med London-rival West Ham på Stamford Bridge står Chelsea med 14 seirer på 18 forsøk. De har vunnet flest kamper og tapt færrest av samtlige 20 lag i ligaen.

Og møtet med West Ham, laget som før fredagens runde lå på 4. plass på tabellen, ble på ingen måte noen festbrems i julehøytiden.

Med en skadefri og stjernespekket tropp kunne José Mourinho velge sine 11 beste fra start på eget gress. Og det var stjernene som tok tak i det for vertene.

Grov bom over

Allerede etter fire minutters spill kombinerte brasilianerne Willian og Oscar fint. Willian fant sin lagkamerat på løp inn i West Hams sekstenmeter, men fra fem meter satte Oscar ballen over mål. En stor sjanse til hjemmelaget.

Da lagene møttes i januar kokte det over for Chelsea-manager José Mourinho. Laget hans klarte bare 0-0 mot det som den gang var et West Ham-lag som kjempet for å unngå nedrykk.

— Det var fotball fra et annet århundre, tordnet Mourinho da.

Nå er stridøksen begravet. Men det betyr ikke at det gis ved dørene. Det fikk West Ham erfare i ettermiddag.

Oscar kunne gitt Chelsea ledelsen etter fire minutters spill på Stamford Bridge. Men avslutningen fra kloss hold gikk over.

Chelsea hadde ballen og skapte det som var i 1. omgang, og viste igjen hvorfor de leder ligaen. Solid i alle lagdeler og matchvinnere i alle lagdeler.Oscar forsøkte å rette opp kjempemissen fra åpningsminuttene, og forsøkte seg på frispark straks før halvtimen var spilt. Men skuddet dro en god meter på utsiden av målet til West Ham-keeper Adrián.

Det skulle imidlertid bli mer å bite i for gjestenes 27 år gamle målvakt fra Spania.

Skipperen tok ansvar

For Chelsea bet seg fast og var nær ved å ta ledelsen før James Collins fikk gitt til hjørnespark ved halvtimen spilt.

På den påfølgende corneren satt den. Cesc Fàbregas slo corneren på hodet til Diego Costa. Han headet ballen mot bakre stolpe, og der ventet kaptein John Terry og styrte inn 1-0. En fullt fortjent ledelse til ligalederen. Da var det spilt 31 minutter på "brua".

Chelsea-kapteinen sitt andre mål på fire dager, og har nå scoret i 15 sesonger på rad. Han står nå med totalt 36 Premier League-scoringer.

Det ble ampert da Branislav Ivanović (t.h.) gikk i bakken i en duell med Andy Carroll (t.v.) på overtid i 1. omgang.

På overtid i 1. omgang gikk Branislav Ivanović i bakken i en duell med Andy Carroll inne i West Hams felt. West Ham-spillerne flokket seg rundt Chelsea-backen og anklaget ham for filming. Kampens dommer Michael Oliver nøyde seg med tilsnakk. Både til Ivanović og hissige West Ham-spillere.Det var også noe av det siste som skjedde i omgangen. En omgang som Chelsea dominerte.

Chelsea hadde ikke tapt på sine ni siste Boxing Day-kamper, og Eden Hazard bidro til at den statistikken skulle opprettholdes.

Costa hva det koste vil

Like etter pause dro han seg fint løs ute til venstre, før han fintet seg inn i banen og trakk av. En kvikk reaksjonsredning fra Adrián gjorde at laget unngikk en ny baklengs.

Chelsea-kaptein John Terry ga laget ledelsen med sin scoring i 1. omgang.

Det klarte han ikke da West Ham mistet ballen på vei frem. Nemanja Matic fikk stoppet ballen, før Eden Hazard rullet videre til stjernespiss Diego Costa etter en drøy times spill. Costa fintet vekk tre West Ham-forsvarere med den gode, gamle skuddfinten. Og avsluttet det hele med å banke ballen ned i langhjørnet med venstrefoten.En nydelig scoring, og dagens andre målpoeng for Costa, som også hadde assist på John Terrys mål i 1. omgang.

Nå hadde Chelsea full kontroll på gjestene, og vartet opp med det ene angrepet etter det andre. Litt udyktighet, litt uflaks og en god West Ham-keeper gjorde at det ikke rant på mer enn det gjorde for laget fra Lonson øst.

Stolpe ut

Chelsea slapp seg noe ned utover i 2. omgang, og tre minutter før slutt fikk West Ham muligheten til å redusere. Men avslutningen fra Morgan Amalfitano gikk i stolpen bak en utspilt Thibaut Courtois i Chelsea-målet.

Flere mål ble det ikke og Chelsea stormer videre på toppen av Premier League-tabellen.

Allerede søndag er det ny kamp. Da venter Southampton borte for Englands beste lag.

Les også

 1. Mourinho om West Ham-slakten: - Det var dumt av meg

 2. Poyet vil ha tidligere sesongstart i Premier League

 3. «Å røre ved juleprogrammet i engelsk fotball er uaktuelt»

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. West Ham United FC