Fotball

Nyland helten da Molde vant straffedrama

Straffesparkspesialisten reddet Lillestrøms femte straffe, og sendte Molde til cupfinalen.

sz6598cd(1).jpg
  • Lars Anders Vestad

Lillestrøm-Molde 6-7 (etter ekstraomganger og straffespark):

En høydramatisk cupsemifinale på Åråsen måtte avgjøres på straffer. Molde-spillerne var sikre som banken fra elleve meter, og i tur og orden scoret Magne Hoseth, Vegard Forren, Even Hovland, Tommy Høiland og Etzaz Hussain.

Thomar Piermayr tok hjemmelagets siste straffe, men da viste Molde-keeper Ørjan Nyland hvorfor mange spår at han blir landslagets neste sisteskanse. Han kastet seg riktig vei, slo ballen vekk, kom seg på beina og løp hele veien over banen og feiret med Molde-supporterne.

Dermed er Molde klare for drømmefinale på Ullevaal i november. Motstander er Rosenborg.

Hjemmelaget scoret først

Det var hjemmelaget som kom til kampens første sjanse da det var spilt sju minutter. Erling Knudtzon lurte MFK-forsvaret og kom alene med Ørjan Nyland. Den hurtige angriperen chippet ballen elegant over MFKs sisteskanse, men Even Hovland kom i stor fart, kastet seg inn foran mål og hindret utligning.

Med unntak av et brukbart skuddforsøk fra Mats Møller Dæhli etter 28 minutter, skapte ikke Molde noe nevneverdig den første halvtimen.

Etter en halvtime scoret Palmi Palmason for hjemmelaget i en liknende situasjon som den Knudtzon var i etter sju minutter. Scoringen tok imidlertid ikke luven av Molde, som tok tak i kampen og dominerte etter 1-0-målet.

Hoseth-suser

Presset ga avkastning fire minutter senere, da formspiller Magne Hoseth sendte avgårde en kanonkule fra 25 meters hold.

Skuddet gikk rett på Kenneth Udjus, men Lillestrøm-keeperen klarte ikke hindre den i å gå i mål.

Resten av 1. omgang var forholdsvis jevnspilt, og 1-1 til pause malte et godt bilde av de første 45 minuttene. Lagene spilte jevnt også i 2. omgang, men etter 56 minutter fikk hjemmepublikummet noe å juble for.

**Fredrik Gulbrandsen fikk et tvilsomt frispark mot seg, og Petter Vaagan Moen forvaltet muligheten godt. Han skrudde ballen perfekt inn i boksen til Anders Østli, som steg til værs og nikket den inn ved venstre stolpe.

Lillestrøm var best etter scoringen og satte Molde på prøve gang etter kamp.**

De blåhvite kjempet imidlertid innbitt og klarte å stå imot. Det så lenge ut til at hjemmelaget skulle gå seirende ut av semifinalen, men på overtid viste Magne Hoseth hvorfor han er høyt elsket av Moldes supportere.

Dramatisk utligning

Fra 20 meters hold skrudde han ballen utagbart i høyre kryss. Deretter hoppet han over reklameskiltene og feiret som en gal sammen med supporterne. Overtidsminuttene virket aldri å ta slutt på Åråsen, men de blåhvite sto av presset og sikret ekstraomganger i det iskalde høstværet.

I første ekstraomgang kom Molde til noen store muligheter. Det var spilt 94 minutter da Tommy Høiland fant Per Egil Flo på bakerste stolpe. Backen sendte avgårde et kontant skudd, men ballen gikk dessverre like utenfor høyre stolpe.

Daniel Chima Chukwu kom også til en god skuddmulighet et par minutter senere, men han ble kraftig forstyrret og sendte avgårde et skikkelig sleivspark.

Iskalde fra 11 meter

I andre ekstraomgang var det hjemmelaget som kom nærmest. Thorstein Helstad slo tunnel på Vegard Forren og banket ballen like utenfor lengste stolpe i sluttminuttene. I siste minutt leverte også Ørjan Håskjold Nyland en fantastisk redning som holdt Molde inne i kampen.

Like etter blåste dommeren av, og dermed var det klart for ekstraomganger på Åråsen. Her beholdt Molde-spillerne roen, og da Ørjan Håskjold Nyland reddet hjemmelagets siste straffespark, var finaleplassen et faktum.

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Lillestrøm SK
  3. Molde FK