RBK-kapteinen snakket inn Chibuike

<p><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=296276"> <strong>RBK — Start 4-1:</strong></a> RBK-kapteinen var sterkt frempå for at Rosenborg skulle skaffe John Chibuike.</p>

  • Nils Christian Mangelrød

John Chibuike var kongen av Lerkendal mandag kveld da han gjorde kvelden til et mareritt for Start. Og at han havnet på Lerkendal var de svenske spillerne med å presse frem.

— Jeg har litt kjenninger i Sverige og har sett noen matcher. Jeg kjenner mye folk har fått gode tilbakemeldinger på han. Også er han god, det viser han i dag, sier RBK-kaptein Mikael Dorsin

Rade Prica har også fulgt Chibuike tett gjennom TV-skjermen.

Pratet til Hoftun

— Jeg visste fra Sverige hvilke kvaliteter han har. Det var litt synd at han spilte i Häcken, ler den tidligere Helsingborg-spilleren.

- Vi har pratet godt om han til Hoftun og jeg ble veldig positivt overrasket da jeg hørte at det var klart at han var RBK-spiller.

Men Prica forteller at det spesielt var Dorsin som presset på for at Rosenborg skulle hente nigerianeren. Kapteinen innrømmer at han har trykt på for at Rosenborg skulle kjøpe den nye publikumsfavoritten på Lerkendal.

— Ja, jeg har sagt at det finnes en bra spiller i Häcken, smiler Dorsin.

Liker engasjement

— Om han var den første som snakket om ham vet jeg ikke, men han var definitivt sterkt for at vi skulle skaffe ham. Jeg vet han virkelig liker Chibuike og han har forsterket det, sier Jönsson.

At spillere henger på sportslig ledelse for å få dem til å kjøpe nye spillere er bare noe han setter pris på.

- Det er ting jeg liker. Jeg hadde en del av det i mitt gamle lag. En engasjert spillergruppe som søker forsterkninger er bra, sier Jönsson.

Statistikksenter Eliteserien:

Selv var John Chibuike i himmelen etter de tre målene som senket Start.

— Jeg kan ikke tro det. Jeg er så lykkelig, uttrykte han etter sin fantastisk sterke hjemmedebut.

Han sier han har spilt noen slike kamper i Sverige også, men han var overlykkelig både over det gode samarbeidet med Prica og hans fire mål på sine to første kamper i Norge. Og han er heller ikke redd for å si det andre er forsiktig med.

- Jeg tror gull er mulig, hvis vi fortsetter å jobbe slik vi gjør nå, sier Chibuike.

Se intervju med Jan Jönsson:

svp://98853?view=ap

Jan Jönsson Se intervju med Rade Prica:

svp://98851?view=ap

Rade Prica

svp://98850?view=ap

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk