Fotball

Giggs: - Van Gaal har samme aura som Ferguson

Sammenligner Manchester Uniteds tidligere trener med den nye.

Louis van Gaal har allerede gjort store endringer i Manchester United. Her avbildes han på en pressekonferanse i Pasadena, USA, med hans første signering Ander Herrera i bakgrunnen. REUTERS

Manager Louis van Gaal har raskt markert seg i Manchester United på en måte som minner om Alex Ferguson, ifølge klubblegenden Ryan Giggs.

Giggs, som nå er assistent under van Gaal, sier ifølge The Guardian at nederlenderen har samme aura som Ferguson, mannen som er tidenes mest suksessrike manager i engelsk fotball.

United er for øyeblikket i USA, der van Gaal gjorde kampdebut med imponerende 7-0 over MLS-laget Los Angeles Galaxy.– De har en aura ved seg. Det kommer fra suksessen de har hatt. De forlanger respekt og respons fra spillerne, sier Giggs om van Gaal og eksmanageren Ferguson.

Nøye

– På den korte tiden jeg har jobbet med ham (van Gaal), har jeg kunnet se hvorfor han har vært en suksess. Han har innvirkning. Han ønsker at alt skal være riktig fra første minutt av treningen til det siste. Alt vi har jobbet med var fra oppskriften han sendte fra VM, hvert minutt i hver økt er fastlagt. Og nå har han tatt over, sier Giggs.

Giggs spilte 23 sesonger under Alex Ferguson og var med på hele United-oppturen på 1990— og 2000-tallet. Det er tydelig at han har forhåpninger om at Louis van Gaal skal føre klubben til mer suksess etter den vonde sesongen under David Moyes.

Sterk CV

– Han har en unik måte å lære fra seg på. Det er nydelig å se og en flott erfaring for meg og spillerne. Det er ganske enkelt: Om du gjør en feil, sier han ifra, og om du gjør noe bra, sier han ifra. Du vet hva du gjør galt, og du vet hva du gjør riktig, forteller waliseren som også avslører at van Gaal benytter mer trening med ball enn forgjengerne gjorde.

Alex Ferguson ga seg etter 2012-13-sesongen og sluttførte så arbeidet med selvbiografien sin. AP

– Det er bra, og spillerne nyter det. Det er kanskje litt annerledes enn hva de er vant til, men det er en annerledes manager med andre tanker og en annen filosofi. Vi har jobbet mye med ballen. Det er en filosofi manageren tror på og som han har hatt mye suksess med. CV-en hans snakker for seg selv.

Van Gaal ledet nylig Nederland til bronse i fotball-VM. Han har vunnet ligaen med både Ajax, Alkmaar, Barcelona og Bayern München. (©NTB)

 1. Les også

  Manchester United skal kopiere Nederlands suksessformel

 2. Les også

  Målfest i van Gaals første United-kamp

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Manchester United

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Giggs: - Jeg var ikke klar for United-jobben

 2. FOTBALL

  Van Gaal: - Er ikke i United fordi jeg er en hyggelig fyr

 3. FOTBALL

  - United-spillere var så desillusjonerte at de slettet e-poster fra van Gaal

 4. FOTBALL

  Cantona: - Jeg elsker Mourinho, men han hører ikke hjemme i United

 5. FOTBALL

  Ronaldo avslører Fergusons raseri: - Han sparket alt

 6. FOTBALL

  Frekk Tettey-scoring sendte United-sjefen nærmere avgrunnen