Fotball

Mourinho: - Jeg er bekymret

Det lugger kraftig for Chelsea i Premier League, og manager José Mourinho vet ikke hvorfor.

  • Kjetil Flygind

Åtte poeng på syv kamper taler sitt tydelige språk på Stamford Bridge. Chelsea har ikke funnet hverken formen eller fasongen som sørget for seriegull sist sesong.

Tirsdag venter José Mourinhos gamle klubb Porto på bortebane i Champions League. Det er en kamp som bør vinnes om ikke murringen og presset på både lag og manager skal øke i omfang.

Mourinho ledet Porto til seier i Champions League i 2004 da Monaco ble slått 3-0 i finalen i Gelsenkirchen. Lurer du på hva som skjedde med 2004-spillerne i Porto? Da bør du lese denne.

TUNG START: José Mourinho og Chelsea har ikke overbevist i starten av årets sesong.

Den påfølgende sesongen etter tapte Mourinho med Chelsea mot sin gamle klubb 2-1. London-laget har fire seire på de seks siste møtene med Porto. Ett har endt med tap, ett uavgjort. Chelsea har vunnet de tre siste. Senest i 2009. Kun tre Chelsea-spillere er igjen fra det oppgjøret.Etter 2-2 borte mot Newcastle i serien i helgen innrømmer Chelsea-manageren at han leter etter svar på hvorfor det kladder i hjemlig spill.

— Spiller vi som vi gjorde i 1. omgang mot Newcastle kan vi tape alle kampene vi spiller. Spiller vi som vi gjorde i 2. omgang kan vi vinne alle kamper, sier Mourinho.

Les også

  1. Misnøyen mot denne dommeren kan bli tema i nasjonalforsamlingen

  2. Bunnsolid Hangeland imponerte i Palace-triumf

Han var misfornøyd med flere av spillerne ved halvtid i seriekampen sist. Han ønsket å gjøre seks bytter. Men gjorde ingen. For han var usikker på hvem han skulle ta ut. Byttene kom først etter en drøy time. Nok til å snu kampen og sikre ett poeng.

— Jeg er bekymret. Jeg forstår ikke hvorfor og jeg aksepterer det heller ikke, sier 52-åringen om de ujevne prestasjonene. Det ligger an til utskiftninger på laget som løper ut på Estádio do Dragão tirsdag kveld.

Chelsea røk ut allerede i åttedelsfinalen i sist sesongs Champions League. Men fikk en grei start med 4-0-seier hjemme mot Maccabi Tel Aviv.

Nå venter Porto, som ligger på 2. plass i ligaen i Portugal, poenget bak serieleder Sporting fra Lisboa. Klubben Mourinho tok til Europa-toppen for 11 år siden åpnet årets Champions League-turnering med 2-2 borte mot Dynamo Kiev.

Norges landslagsback Omar Elabdellaoui og hans Olympiakos tar turen til London for å møte Arsenal. Det greske laget fikk juling av Bayern München i første runde og tapte 3-0. Arsenal på sin side tapte 2-1 borte mot Dynamo Zagreb.

Barcelona må klare seg uten sin store stjerne Lionel Messi etter at argentineren pådro seg en kneskade i helgen. Spanjolene møter Bayer Leverkusen hjemme på Camp Nou.

Les mer om

  1. Champions League
  2. FC Porto
  3. José Mourinho