Fotball

Slik kan Sandnes Ulf redde kvaliken

Etter 20 spilte runder i årets 1. divisjon lå Sandnes Ulf på direkte opprykksplass. Før siste serierunde er de utenfor kvalik.

- Vi var rett og slett ikke god nok mot Sogndal, sier Bengt Sæternes.
  • Fredrik Fornes

SOGNDAL (Aftenbladet): Nærmest alt som kunne gå galt, gikk galt for Sandnes Ulf søndag. Selv var de sjanseløse og tapte 1-2 for Sogndal. Samtidig knuste Jerv Bærum, mens Hødd tok poeng mot Strømmen. Dermed gikk både Jerv og Hødd forbi Ulf på tabellen– og sendte Sandnes Ulf ned på syvendeplass.

— Vi var rett og slett ikke god nok mot Sogndal. Det ble som det ble, sier en slagen men fattet Bengt Sæternes til Aftenbladet.

Sæternes innrømmer at de hadde sett for seg at de kunne bli tøft i Sogndal – og at situasjonen kunne bli som den nå er. Og situasjonen er brutalt enkel: før siste serierunde ligger Ulf utenfor topp seks, som gir kvalifisering. Det har de ikke vært siden mai.

Sandnes Ulf-treneren erkjenner at det føles blytungt. Likevel har han troen på at det fortsatt kan gå.

For det finnes fortsatt muligheter. Men med ett poeng opp til Hødd, er Ulf avhengige av at resultatene i andre kamper går deres vei dersom de ikke knuser Ranheim med tre mål eller mer i siste serierunde. Et Ranheim-lag som ligger på fjerdeplass og knuste Bryne 4-1 søndag.

Kan holde med uavgjort

Tar vi en titt på de ulike scenarioene, kan utfallene bli som følger:

Sandnes Ulf vinner: Tre poeng gir Ulf 47 poeng – á poeng med Ranheim. Trønderne har imidlertid scoret fem flere mål. Dermed må seieren mot Ranheim være på tre mål eller mer – eller så må Jerv eller Hødd gå på poengtap for at det skal bli kvalik.

Sandnes Ulf spiller uavgjort: Ett poeng gir Ulf like mange poeng som Hødd. Sandnes Ulf har scoret seks mål mer enn Hødd. Ulf kan dermed ta kvalikplassen på målforskjell dersom de spiller uavgjort mot Ranheim – men er da avhengig av at Hødd taper.

Sandnes Ulf taper: Null poeng gjør at Ulf ender på syvendeplass og ikke klarer kvalik.

Det kan altså holde med uavgjort for Sandnes Ulf. Hødd har nemlig en meget tøff bortekamp mot Brann i sin siste serierunde.

— Vi kan ikke spekulere i slike utfall. For meg er det kun ett scenario. Det er seier mot Ranheim. Klarer vi ikke det, anser jeg oss som sjanseløse. Men vi må jo følge med på hva som skjer i de andre kampene, selv om fokuset først og fremst må være på oss selv.

- Dere kan gjøre jobben selv dersom dere slår Ranheim med tre mål. Er det realistisk?

— Det er fullt mulig det. Kampen skal spilles. Men da må vi heve oss betraktelig. Samtidig er vi solide hjemme. Det blir en uhyre viktig kamp, som vi bare må glede oss til. De er kamper som dette som er kjekke å vinne, avslutter han.

Les også

Nå er Sandnes Ulf utenfor kvalik

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Sogndal
  3. Sandnes Ulf