Fotball

Nest-Sotra rystet Brann i gjørmen på Ågotnes

Håpet lever fortsatt for Nest-Sotra.

Max Bjørsvik sendte Nest-Sotra foran mot Brann. Foto: Tor Høvik

 • Magnus Wikan

NEST-SOTRA — BRANN 2-1

ÅGOTNES (bt.no): For et drama det vil bli i 1. divisjons siste serierunde. Nest-Sotra slo nemlig Brann i skjebnekampen på Ågotnes, og har dermed fortsatt en mulighet til å berge plassen i divisjonen.

Fredrik Haugens scoring på overtid ble bare et trøstemål, da Max Bjørsvik og Johnny Furdal allerede hadde sørget for en tomålsledelse på Sotra.

Kampen endte 2-1, og Nest-Sotra har dermed 30 poeng og fortsatt en liten sjanse til å holde seg i divisjonen. Da må Fredrikstad slås i siste serierunde, og øvrige resultater gå strilenes vei.

Brann ser på sin side allerede ut til å ha tatt ferie.

Store Nest-sjanser i åpningen

Brann åpnet best på den gjennomvåte gressmatten på Ågotnes. Kun et par minutter var spilt, da Fredrik Haugen kom til en kjempesjanse. Fra ti meter løsnet han et skudd, men den utleide Brann-keeperen Øystein Øvretveit hindret Nest-Sotra fra å få en marerittstart.

I den sure vinden og på et gjørmete underlag slet spillerne med å beregne ballbanen. Og Brann-keeper Piotr Leciejewski så innledningsvis ut til å slite mest av alle. Etter elleve minutter burde han bare gå ut i feltet og gripe en klarering fra Petter Martinsen, men polakken nølte og ga dermed hjemmelaget en kjempesjanse. Alagie Sosseh fikk muligheten fra kort hold, men Leciejewski rettet opp feilen med å stoppe svensk-gambierens skuddforsøk.

Amin Nouri i aksjon mot Nest-Sotra. Foto: Tor Høvik

Åtte minutter senere skulle Sosseh få nok en kjempemulighet til å sende Nest i ledelsen. På vakker vis vendte han seg bort fra Branns forsvarer og avsluttet på volley. På streken var Leciejewski dog i det umulige hjørnet. Han reddet først volleyforsøket, og fikk også kastet seg i veien for returen. En glitrende dobbeltredning.

Bjørsvik sendte Nest i ledelsen

Nest-Sotra fortsatte å presse Brann, og skulle sette Leciejewski på flere prøver. Etter 28 minutter var det kaptein Max Bjørsvik som ladet kanonen etter en dødball, men igjen sto Branns keeper i veien.

Men til slutt måtte Brann-keeperen kapitulere. For da Bjørsvik etter 36 minutter skulle få nok en sjanse til å løsne et skudd, var siktet langt bedre innstilt. I returrommet etter en dødball sto Bjørsvik helt umarkert og banket ballen i nettet bak en sjanseløs Leciejewski. Nest-Sotra tok ledelsen på Ågotnes – vel fortjent.

Ledelsen til tross, fortsatte Nest å kjøre kampen på sin hjemmebane. Bare minutter etter scoringen fikk Joakim Hammersland en kjempemulighet til å doble ledelsen, men også han slet med å overliste Branns polske keeper.

Det sto 1-0 til pause etter en innholdsrik omgang.

Haugen reduserte på overtid

Brann-trener Lars Arne Nilsen var ikke fornøyd med lagets prestasjon i første omgang, og gjorde to bytter og en formasjonsendring i pausen. Det ga ingen umiddelbar effekt, da Nest fortsatte å styre kampen også i åpningen av den andre omgangen.

Det var imidlertid Brann som skulle få den første store sjansen i omgangen. Kasper Skaanes spilte Steffen Lie Skålevik alene mot Øvretveit i Nest-buret, men sotrastrilen klarte ikke å få ballen forbi sin gamle lagkamerat.

I stedet skulle Brann få nok en scoring imot. Med ti minutter igjen å spille fikk Sosseh nok en gang en kjempemulighet. Men i stedet for å avslutte selv, spilte han denne gangen til lagkamerat Johnny Furdal – som på blank kasse enkelt kunne doble Nests ledelse.

På banen jublet Nest som om de hadde vunnet cupfinalen, på benken jublet de så mye at trener Ruben Hetlevik falt i bakken.

Men på overtid ble jubelen midlertidig stoppet, da Fredrik Haugen reduserte ledelsen med et skudd som gikk via en Nest-forsvarer. Heldigvis ble det bare midlertidig, for bare minuttet etterpå blåste dommeren av kampen.

Nest-Sotra slo Brann 2-1.

Les mer om

 1. Fotball 1. div
 2. Nest-Sotra
 3. SK Brann

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Nest-Sotra knuste opprykkshåpet til Hødd

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Laget som nekter å rykke ned

 3. FOTBALL
  Publisert:

  «Nye» Nest holder liv i håpet om ny 1.-divisjonskontrakt

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Først utlignet Nests toppscorer med perle i krysset. Så reddet han poeng på overtid: – Han er en tryllekunstner

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Eirik Ulland Andersen ikkje med for Hødd

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Dagen som kan ha avgjort nedrykksstriden