Fotball

Kan vrakes etter skademareritt: - TIL vet hva jeg står for som spiller og person

Usikker fotballfremtid for Lars-Gunnar Johnsen (24).

Lars-Gunnar Johnsen må holde seg på sidelinjen mesteparten av året. Foto: Øyvind Sivertsen

  • Lars Eidissen

2015-sesongen ble i praksis helt ødelagt av skader for TILs midtbanespiller Lars-Gunnar Johnsen. Etter 90 minutter i andre serierunde mot Viking, kom TIL-spilleren aldri tilbake på banen denne sesongen.

På utløpende kontrakt ved nyttår er TIL-fremtiden for Johnsen nå usikker. Denne uken var han i samtaler med sportssjef Svein-Morten Johansen.

-TIL vil avvente, og hadde ikke klare tanker verken den éne eller andre veien akkurat nå, sier Lars-Gunnar Johnsen — som har fått signaler fra klubben om at en avklaring trolig vil komme før månedsskiftet.

Les Rune Robertsens kommentar etter landskampen mot Ungarn:

Les også

Bli utenlands ett år til, Tom!

Ikke ideelt

Han skjuler ikke at han gjerne skulle sett at situasjonen var annerledes.

— Ideelt sett skulle jeg hatt en avklaring på det allerede. Det gjør at jeg ser på mulighetene, hva man kan gjøre. Jeg har hele tiden vært positivt til TIL. Samtidig må man gå noen runder og sepå hva som finnes der ute, sier 24-åringen.

Foreløpig har det ikke vært dialog med andre potensielle arbeidsgivere.

Les også

Her scorer spiss-Kongshavn på keeper-Wangberg: - Han er en lat spiller

— Vet hva jeg står for

På tross av en 2015-sesongen som ble tilnærmet totalt ødelagt av skade, føler Johnsen at han har vist TIL hva han kan tilføre.

— TIL vet hva jeg står for som person og spiller. Og det jeg leverte sist vinter. Sesongen ble ikke slik jeg hadde sett for meg, men det så veldig bra ut før sesongen.

— Jeg har jobbet hardt for å komme tilbake, og har trent for fullt i fem uker og var i godt slag på slutten av sesongen. TIL vet hva de kan få. De vet hva jeg er villig til å legge i potten.

Fem skal inn

I TIL har man foreløpig 17 mann på kontrakt for neste sesong. Antallet skal opp i 22. I tillegg til Johnsen har TIL også en pågående dialog med Remi Johansen, Marin Orsulic og Thomas Kind Bendiksen fra årets tropp, som heller ikke har kontrakt for neste år.

Alle midtbanespillere i likhet med Johnsen.

På en sjelden fridag opplyser sportssjef Svein-Morten Johansen at klubben denne uken har hatt samtaler med alle spillere på utløpende kontrakt, unntatt Benny Lekström og Morten Moldskred, hvor det er avklart at partene skiller vei.

— Det blir ingen nyheter fra oss i dag, skriver Johansen i en kort SMS - og vil heller ikke kommentere situasjonen til enkeltspillere.

Døren på gløtt

I mars blir Lars-Gunnar Johnsen og samboer Sara Johansen foreldre for første gang. Johnsen utelukker ikke at familien kan flytte på seg dersom en spennende mulighet for å fortsette fotballkarrieren dukker opp.

Blir det ikke mer spill for TIL i denne omgang, kan også hans tidligere klubb TUIL bli et alternativ - uten at partene per i dag har vært i dialog.

— Per dags dato holder jeg alle muligheter åpne. Jeg har hatt en fantastisk tid i TUIL. Men det er en veldig uavklart situasjon akkurat nå, sier Lars-Gunnar Johnsen.

Les også

  1. «Norge-dödaren» spiller ikke klubbfotball: - Et sjokk at han startet kampen

  2. Yttergård Jenssen skal i samtaler om ny Kaiserslautern-kontrakt

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt86112061419
2Molde852121101117
3Kristiansund750275215
4Rosenborg84222013714
5Vålerenga83321412212
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL