Ondrasek sikret ny eliteseriekontrakt for Tromsø

Tsjekkeren scoret sitt første mål på 1130 minutter da «Gutan» berget plassen i eliteserien.

SIKRET PLASSEN: Zdenek Ondrasek var svært delaktig da Tromsø vant over Bodø/Glimt.
  • Anders Rossvoll

TROMSØ — BODØ/GLIMT 3-1

Rett før pause satte den tsjekkiske spissen inn det viktige 1-1-målet, og var dermed sterkt delaktig i at det endte med jubel på Alfheim for andre hjemmekamp på rad.

Det var Ondraseks første scoring siden 2-0-seieren hjemme mot Haugesund 28. juni, og den var med på å sende TIL mot ny kontrakt. Start ledet 2-1 borte mot Stabæk, men endte opp med å tape og dermed sikret «Gutan» plassen foran den siste serierunden.

Sørloth åpnet ballet

TIL burde fått den beste starten da Zdenek Ondrasek fikk stå helt alene i feltet etter ti minutter. Magnus Andersen fant Lasse Nilsen som la igjen til tsjekkeren på lekkert vis, men avslutningen forsvant utenfor Glimt-buret.

Etter den gode åpningen øynet de fremmøtte en tidlig TIL-ledelse, men gjestene fra Nordland fikk ristet av seg åpningen og spilte seg etter hvert inn i oppgjøret. De klarte imidlertid ikke å skape sjanser, men etter en halvtime tok de var på sin første.

Zarek Valentin førte ballen fremover på siden, og løftet kula inn mot Alexander Sørloth. Marin Orsulic var på etterskudd hele veien, og sønnen til den tidligere storscoreren Gøran Sørloth hadde få problemet med å sette ballen i mål alene med Benny Lekström.

– Viktig utligning

Til tross for kalddusjen nektet «Gutan» å la seg knekke, og drøye fem minutter før pause måtte Londak kapitulere da Zdenek Ondrasek endte måltørken på 1130 minutter.

Keeperen mistet et langt innlegg ut i farlig område, og fra ti meter smalt den tsjekkiske spissen inn utligningen. Det var hans første scoring siden juni, og han viste tydelig hva det betydde med ellevill feiring. Lagene kunne dermed gå til pause på stillingen 1-1. – Vi skaper noen sjanser i starten som vi bør sette, og så scorer de på sin eneste mulighet i omgangen. Det var i hvert fall viktig å få utligningen rett før pause, sa TIL-kaptein Simen Wangberg til CMore i pausen og la til at han var sterk i troen på at de kunne ta alle poengene etter hvilen.

Fantastisk avslutning

I pausen valgte TIL-trener Bård Flovik å sette innpå Mikal Norø Ingebrigtsen for Lasse Nilsen, og det tok ikke mer enn fem minutter før byttet førte til nettsus.

Alene med keeper Londak kranglet unggutten inn ledermålet, og dermed eksploderte hjemmepublikummet på Alfheim.

Fem minutter før slutt kronet Ondrasek verket da han la på til 3-1 og dermed var kvelden komplett for alle med hjertet i TIL. Det spilles eliteseriefotball på Alfheim også i 2016.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk