Fotball

Chelsea-krisen vokser: Engelske aviser spekulerer på Mourinhos avgang

Chelsea har aldri startet så svakt under Mourinhos ledelse — og det med god margin!

Eden Hazards straffebom kostet Chelsea og Jose Mourinho avansement i cupen.
  • Torgrim Gotland Bakke

Gårsdagens cupexit i ligacupen var nok en nedtur for José Mourinho og Chelsea. Eden Hazards staffebom sørget for det syvende tapet så langt denne sesongen for regjerende mester i Premier League og ligacupen. Åtte hvis du regner med Community Shield.

Les også

Krisen fortsetter i Chelsea: Ute av ligacupen etter straffedrama

At starten har vært svak, er ikke akkurat noen hemmelighet. Men nye tall fra Opta, gjengitt av Sky Sports, viser hvor oppsiktsvekkende svak starten har vært.

Per i dag har Chelsea 11 poeng i Premier League, fire i Champions League og er ute av ligacupen.

TRØST: Kurt Zouma trøster Eden Hazard etter sistnevntes straffebom i straffekonkurransen mot Stoke tirsdag kveld.

Mourinho har vært manager for Chelsea i fem fulle sesonger tidligere (han forlot klubben 20. september i 2007). I fire av de fem sesongene hadde Chelsea over dobbelt så mange poeng som denne sesongen. Den resterende sesongen (comebacksesongen 2013/14) hadde klubben 20 poeng i slutten av oktober

Svakest i Europa

Det samme går igjen i Champions League, selv om poengdifferansen ikke er like stor. Chelsea har aldri tatt så få poeng med Mourinho ved roret. De foregående sesongene har de hatt seks poeng (2013/14), syv poeng (05/06 og 14/15) og ni poeng (04/05 og 06/07) etter tre kamper i gruppespillet.

Og kun én gang tidligere har de røket ut av ligacupen på denne tiden av året. Det skjedde i 2005/06. Dette er oversikten over Chelseas prestasjoner under Mourinho i sesongens to første måneder:

SesongPoeng i Premier LeaguePoeng i Champions LeagueVidere i Ligacupen
2015/16114Nei
2014/15267Ja
2013/14206Ja
2006/07259Ja
2005/06287Nei
2004/05237Ja

To avgjørende kamper

Den siste måneden har vært spesielt vanskelig for Mourinho og Chelsea. Siden seieren mot Walsall i ligacupen 23 september, har Chelsea én seier,to uavgjort og fire tap.

Og nå venter to kamper som kan sørge for store forandringer.

Flere engelske medier hevder at Mourinho vil være ferdig i klubben dersom det blir tap i lørdagens hjemmekamp mot Liverpool. Heldigvis for Chelsea, får de Nemanja Matic og Pedro tilbake til lørdagens kamp, men de må trolig klare seg uten Diego Costa. Spissen måtte på sykehus tirsdag kveld etter han pådro seg en ribbeinsskade mot Stoke.

Og etter Liverpool-kampen, venter Dinamo Kiev på Stamford Bridge. Borte endte det 0-0 i en kamp Chelsea dominerte, og alt annet enn tre poeng vil være en stor overraskelse. Men en ny nedtur her, vil utvilsomt øke presset på Mourinho.

Selv er ikke portugiseren bekymret. I alle fall ikke utad.

— Jeg har fri i morgen. Jeg har en fantastisk familie. Jeg kan sove godt hver natt. Jeg kommer til å nyte dagen, sa Mourinho på pressekonferansen etter nedturen mot Stoke.

Han slo og kraftig tilbake mot påstandene om at han har mistet garderoben.

— Tror dere spillerne ikke er med meg? Tror dere ikke at spillerne ga alt for i vinne kampen? Det er virkelig trist. Det er ikke trist for meg, men for spillerne. For det viser manglede respekt for dem, ikke for meg.

Les også

  1. FA åpner sak mot Mourinho for upassende oppførsel

  2. Mourinho får gjennomgå i britiske aviser: - En sesong full av smålige reaksjoner

  3. Rasende Mourinho sendt på tribunen da Chelsea tapte

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. José Mourinho
  3. Capital One Cup
  4. Stoke City FC