Fotball

Helten vil ikke vente på Viking

Vidar Nisja: — Mulig at jeg signerer for en annen klubb før sesongen er over.

Vidar Nisj Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix

 • Fredrik Fornes

VIKING — BODØ/GLIMT 2-1 (0-0):

VIKING STADION (Aftenbladet): Han er mannen som elsker å dukke opp fra intet når man trenger ham som mest. Mot Bodø/Glimt lørdag gjorde han det igjen. Viking stanget og stanget på stillingen 1-1. Tre minutter før full tid dukket Nisja opp, banket inn 2-1, og ble den store helten.

— Det var deilig. Jeg så at det kom en høy ball inn, og tok løpet inn bak der. Følelsen av å se den ballen gå i mål med tre minutter igjen av kampen – det er den følelsen du jakter hver gang du spiller fotball, sier Nisja.

- Hva er det med deg og å avgjøre kamper som dette?

— Det handler om å ta de løpene. Samtidig er det nok noe som trigger meg med slike situasjoner, sier Nisja.

Les også

 1. Se Vidar Nisja sikre tre poeng for Viking

 2. - Det kan ikke bli bedre

 3. Moore: - Jeg har mye mer på lager

Vil ikke vente på Viking

Til tross for at han ble Vikings toppscorer i fjor, og har vært i klubben i åtte år, fikk Nisja før sommeren beskjed om at Viking ikke ville tilby ham ny kontrakt på det tidspunktet. Nå har Viking åpnet for at de muligens vil forlenge – men Nisja har fremdeles ikke hørt noe fra klubben.

Med mindre enn et halvt år igjen på kontrakten står jærbuen fritt til å signere med hvilken som helst annen klubb – når som helst.

— Det er jo et tegn at jeg ikke fikk nytt tilbud i sommer, etter åtte år her. Det var skuffende. Men de har vel sine grunne for å gjøre som de har gjort. De vet nok at jeg alltid er der og at de kan sette meg innpå nå og da uten at jeg lager noen store scener, sier Nisja.

Han innrømmer at han jobber aktivt med å finne ny klubb så lenge han ikke har hørt noe fra Viking.

— Dette er jo kalkulert risiko fra Vikings side. Jeg jobber med andre alternativ så lenger jeg ikke har hørt noe fra klubben. Det kan godt hende at jeg signerer for en annen klubb før sesongen er over. Jeg må ta stilling til at jeg ikke har jobb fra 1. januar, sier Nisja, som legger til at han vet at det finnes interesse for ham.

Krever svar tidlig i høst

Nå ber den lojale Viking-spilleren klubben komme med en avklaring rundt situasjonen hans så fort som mulig. Han ønsker ikke å vente til november-desember før han får greie på hva Viking vil.

— Jeg vil ha et svar tidlig i høst, sier Nisja bestemt.

— Det skal han få, sier Kjell Jonevret da han blir konfrontert med kravet fra Nisja.

— Jeg vil gjerne ha ham med videre i mange sesonger, men det er ikke bare meg dette står på. Dessuten har vi mange spørsmål når neste års tropp skal komponeres.

- Er det ikke en risiko når Nisja ser seg om etter andre klubber?

— Jo, men slik er situasjonen i Viking. Han er en hardtarbeidende og lojal spiller som det er deilig å ha i troppen. Det vil være trist å miste ham, sier Viking-treneren.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt96212171420
2Molde962123111220
3Kristiansund850378-115
4Rosenborg94232014614
5Vålerenga93421513213
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Viking FK
 3. Bodø/Glimt
 4. Vidar Nisja