Viking Stadion topper banekåring

Ligaens kapteiner har talt.

PRIMA: Gresset på Viking Stadion er kåret til eliteseriens beste underlag i en NISO-kåring.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Viking har eliteseriens beste bane, ifølge en NISO-kåring.

Etter hver spilte kamp, gir bortelagenes kaptein underlaget poeng på en skala fra en til fem, der en er veldig dårlig og fem er topp standard. Viking stadion leder foreløpig med 4,5 poeng i snitt, foran Vålerenga og Lillestrøm som ligger på delt andreplass med 4,33. – Det er spilt 12 serierunder i eliteserien og åtte runder i Toppserien, men det er fortsatt jevnt i teten så her er ingenting avgjort. For spillerne er underlaget veldig viktig og derfor er det viktig for NISO å gi litt ekstra heder til den arenaen som har det beste underlaget. Vi setter pris på den jobben som gjøres for å holde banene så gode som mulig, sier forbundsleder Joachim Walltin til NISO.no.

Fagermo-kritikk

En som ikke var spesielt fornøyd med kvaliteten på Viking stadion, er Odd-trener Dag-Eilev Fagermo. Da Odd besøkte Viking i mai, skapte hans lag bare én sjanse mot Stavanger-laget og var heldige som fikk med seg ett poeng i 1-1-kampen.

— Vi er et kunstgresslag. Sånn er det. I alle fall når gresset er som det er her. Vi spilte cupfinale i november, og den banen var klasse. Denne er ikke i nærheten. Det fikk også Molde erfare her i byen sist. Det er vanskelig å spille fotball. Viking fikk brudd på brudd, sa Fagermo til VG, og fikk passet sitt påskrevet av Viking-trener Kjell Jonevret.

— Det er patetisk. Denne gressbanen er god. Jeg kan forstå om man sammenligner for eksempel Nadderud med en ny kunstgressbane, men vår bane er flott og jevn, sa Jonevret.

Les også

«Rart å tenke på at det bare er et drøyt halvår siden Hoseth storspilte for Stabæk»

Dårlig karakter for Lerkendal

Helt nederst på tabellen finner man Sandefjords Komplett Arena, med 2,33 poeng. Det er hakket dårligere enn på Alfheim i Tromsø og Stabæks Nadderud, som begge har blitt vurdert til 2,67 av motstanderlagenes kapteiner.

Det mest overraskende er likevel at Lerkendal kun ligger på 13. plass når man nærmer seg halvspilt sesong. Serielederne vant kåringen i 2013, men blir nå vurdert til midt på treet med tre poeng i gjennomsnitt.

LSK-hallen best i Toppserien

Dette er fjerde gang NISO kårer de beste banene i eliteserien, men nytt av året er at også banene i kvinnenes toppserie vurderes. Etter åtte spilte kamper er LSK-hallen den suverent beste, med toppkarakteren fem fra samtlige kapteiner.

Trondheims-Ørns DNB Arena er den nest beste med fire poeng, mens helt nederst er Amazon Grimstads hjemmebane Levermyr Stadion og Røa Kunstgress. De har begge den aller dårligste karakteren, ett poeng, etter fire hjemmekamper hver.

NB: Vi har forsøkt å komme i kontakt med Dag-Eilev Fagermo for en kommentar, uten å lykkes.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk