Fotball

Berisha om Celtic-interessen: - Det er smigrende

Veton Berisha er ordknapp om Viking-fremtiden, men han drar fra Viking om rett klubb gir han et tilbud.

 • Mats Slaastad Birkelund

Veton Berisha (t.v) tente et håp for Viking med sin scoring etter pause, men det hjalp ikke til poeng på Åråsen. Foto: NTB Scanpix

ÅRÅSEN STADION , Lillestrøm – Viking 2-1: Veton Berisha scoret sitt åttende mål for sesongen i går. 1-2-scoringen hjalp ikke til poeng, men den tente håpet. To billige baklengsmål gjorde at Viking tapte sin andre eliteseriekamp på rad.

Les også

To soloraid fikset LSK-seier mot Viking

— Det er veldig surt tap. Vi er bedre enn Lillestrøm, men gir de to billige mål. Når man gjør det, så taper man kampen. Det er det samme som skjedde mot Vålerenga. Det er vår egen feil, sier Berisha.

Berisha har virkelig blomstret denne sesongen. Åtte mål og to målgivende er fasit etter 12 kamper i eliteserien. I tillegg er hans arbeidsinnsats og innstilling på topp vært en viktig faktor til Vikings gode resultater den siste tiden. Han er en mann som går foran på banen med et engasjement og en iver som smitter over til lagkameratene.

I helgen kom nyheten om at Ronny Deila og Celtic skal være interesserte i å hente Berisha.

— Det har jeg ingen kommentar til, for jeg vet ikke noe om det. Men hvis det stemmer er det selvfølgelig smigrende, sier Veton Berisha smilende.

Les også

Veton Berisha er aktuell for Ronny Deilas Celtic

— Finnes det en mulighet for at du blir i Viking?

— Vi får se. Kanskje.

- Hva har du lyst til selv?

— Vi får se. Om det riktige tilbudet fra utlandet kommer så tar jeg nok kanskje sjansen, men det kommer helt an på. Det må være rett klubb, understreker Berisha.

Kjell Jonevret liker selvsagt ikke at det ser ut til at han mister en av sine aller beste spillere.

— Vi kommer til å spille med 11 spillere uansett. Vi får være glade for hva han har gjort for oss. Han er en bra spiller, men det er gøy å produsere spillere som går til større klubber. Jeg håper han velger rett klubb.

Ti dårlige minutter

I går var det Lillestrøm som holdt mest i ballen. Et kampbilde som passer Viking godt. Flere ganger vant Viking ballen i midtbaneleddet og kunne kontre. Vikings største farligheter kom på overganger og kontringer.

Men det var Lillestrøm som tok ledelsen etter 37 minutter. Moryke Fofana gjorde ALT selv. Han fikk ballen på 25 meter. Driblet i tur og orden av fire Viking-spillere og satte ballen i nettet bak Iven Austbø. En meget god prestasjon av kantspilleren fra Elfenbenskysten. Samtidig var det håpløst forsvarsspill fra Viking.

Sekunder før pause økte Lillestrøm ledelsen. Erling Knudtzon driblet kaptein Indridi Sigurdsson ut av banen, for han skjøt et svakt skudd rett på Iven Austbø. Men Vikings sisteskanse måtte gi retur. Der alle Viking-spillerne sto og så på var Knudtzon fremme på sin egen retur, og lobbet ballen elegant over Austbø.

— Vi var gode i de første 35 minuttene. Så hadde vi ti dårlige minutter, og der tapte vi kampen, sier Kjell Jonevret.

Viking var svært nære redusering i minuttene etter pause. Etter klabb og babb i feltet på en corner fikk en Viking-spiller avsluttet. På streken lå Frode Kippe og klarerte. Viking-spillerne jublet for scoring, men dommeren lot spille gå. På TV-bildene ser det ut som om den avgjørelsen var korrekt.

Klarte ikke score

Nå var Viking i dytten. Noen minutter senere var det ikke tvil. André Danielsen slo en glimrende stikker på bueløpet til Veton Berisha. Spissen kom alene med Origo og hamret inn sitt åttende mål denne sesongen. Håpet om poeng ble tent!

Etter scoringen tok Viking helt over. Lillestrøm slo vekk flere baller på egen halvdel, og hjalp Viking inn i kampen. En scoring lå i luften. I stedet var det Lillestrøm som plutselig burde scoret. Erling Knudtzon kontret for Lillestrøm, og driblet av både Sigurdsson og Soares. Avslutningen ble reddet av Austbø - en svært god redning!

Viking måtte fram. Det åpnet for rom bakover på banen. Ti minutter før slutt spilte Fofana gjennom Markus Brændsrød. Alene med Austbø satte han ballen i stolpen!

Viking jaktet utligning. Men den kom aldri.

Les også

 1. Bödvarsson starter på kanten

 2. Slik var Lillestrøm - Viking

Eliteserien

SVUTMP
1Molde32109367
2Bodø/Glimt32107257
3Rosenborg31208355
4Vålerenga31115324
5Tromsø311146-24
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Celtic FC
 3. Veton Berisha
 4. Lillestrøm SK
 5. Viking FK