Semb om den norske kvaliksuksessen: – Det er historisk

Norges G17- og G19-landslag i fotball kvalifiserte seg til hvert sitt EM-sluttspill tirsdag. Det gledet avtroppende toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Nils Johan Semb gledet seg over gode norske landslagsprestasjoner tirsdag.

G17-landslaget slo Hellas 3-0 i sin avgjørende kamp i EM-kvalifiseringen, mens G19-landslaget sikret seg EM-billetten med 5-4-seier over Skottland på overtid.

– Vi har aldri tidligere vært i sluttspill både med G17- og G19-landslaget samme år, så dette er historisk. Det er veldig inspirerende for alle som jobber med fotball i klubber, kretser og rundt landslagene, sier Nils Johan Semb til fotball.no.

Begge de to lagene endte i tillegg som gruppevinnere til tross for svært kvalifisert motstand.

– Vi er nå i G17-EM for andre år på rad og i G19-EM er det bare sju land som kvalifiserer seg i tillegg til vertslandet, så dette er sterke prestasjoner, sier Semb.

Les mer om tirsdagens Norge-seirer her:

Han har også kunnet glede seg over A-landslagets to seirer mot Australia og Albania den siste uka, og tirsdag holdt også U21-landslaget liv i drømmen om EM-spill med seier mot Israel på bortebane.

– Det har vært en bra start på påsken for norsk landslagsfotball. Det er det ingen tvil om. Vi har ofte slitt på denne tiden av året, så det er gøy at vi nå lykkes så bra i mars, sier Semb.

Nylig ble det kjent at han flyttes til en mentorrolle rundt landslagssjef Lars Lagerbäck når Norges Fotballforbund legger ned toppfotballsjefstillingen.

(©NTB)