Dønnem scoret sitt første Ranheim-mål da overraskelseslaget sikret ny hjemmeseier

Eirik Valla Dønnem og Michael Karlsen ordnet sesongens sjette hjemmeseier på Extra Arena.

Ranheim 2–0 Start (1–0)

Ranheim-spillerne tok farvel med det slitte kunstgresset - som skal byttes ut i sommerferien - med vårens siste hjemmekamp på Extra Arena mot nedrykkstruede Start.

Man skulle tro at sol og sommer skulle passe sørlendingene aller best, men det var Ranheim som trakk det lengste strået i solskinnet med en fortjent 2–0-seier etter scoringer av Eirik Valla Dønnem og Michael Karlsen.

Dønnems første scoring

I 1. omgang jublet hjemmefansen for fire Molde-scoringer mot RBKs - og forsåvidt Ranheims - gullrival Brann, før de kunne juble for Ranheim-scoring etter 33 minutter spilt.

Aleksander Foosnæs skaffet frispark for hjemmelaget i god posisjon på venstresiden. Den svingte dødballspesialist Øyvind Storflor inn i boksen, via ryggen til Christian Eggen Rismark i feltet, før ballen landet hos en helt umarkert Eirik Valla Dønnem på bakerste stolpe.

FØRSTE MÅL: Eirik Valla Dønnem scoret sitt første mål i Ranheim-drakta da han banket inn 1–0 på dødball. Her feirer han målet med Michael Karlsen.

Midtbanedirigienten presset skuddet ned og i nettmaskene som en ekte målsnik. Dette var Dønnems første scoring i Ranheim-drakta etter overgangen fra Byåsen.

En svært fortjent ledelse etter en solid 1. omgang av hjemmelaget, men det var gjestene som kom best i gang på Extra Arena.

Annullert Ranheim-mål

For selv om Start ligger langt nede på tabellen, har de gulkledde tatt seg sammen og begynt å plukke poeng etter at Kjetil Rekdal tok over som trener for nøyaktig én måned siden.

Ranheim virket som de var i feriemodus i åpningsminuttene, der spillerne tok det piano og lot Start styre kampen. Start-spiller Erik Segberg fyrte av fra drøyt 20 meter, men forsøket gikk en knapp meter utenfor.

Etter det skuddforsøket handlet det meste om årets store overraskelseslag i Eliteserien.

Fine kombinasjoner på høyresiden gjorde at Aslak Fonn Witry kunne legge inn i boks. I feltet hoppet Tønne over ballen, før Michael Karlsen pirket inn ballen i nettmaskene. Dessverre for Ranheim hadde assistentdommeren markert for offside, mest sannsynlig på Tønne, og scoringen ble ikke godkjent.

ANNULLERTE MÅLET: Dommer Kai Erik Steen annullerte Michael Karlsens scoring i 1. omgang. På TV-bildene var det vanskelig å se om det var en korrekt eller feil avgjørelse.

Det satte ingen demper på Ranheim, som spilte seg fram til et par cornere og noen farlige innlegg i boks. Samtlige forsøk fikk Start klarert, mer eller mindre kontrollert. Stort sett var kampen preget av et lavtliggende bortelag og mange tøffe dueller.

Etter en drøy halvtime tok Ranheim ledelsen etter scoring av Dønnem, og 1–0 sto seg til pause.

Start åpnet best etter hvilen

Og som i 1. omgang var det gjestene som åpnet best etter hvilen.

Start-spiss Kevin Kabran fikk en gyllen skuddmulighet fra spiss vinkel i feltet og fyrte av mot nærmeste hjørne. Even Barli var raskt nede og avverget skuddet med en fin redning.

TAP: Kjetil Rekdal måtte se at det ble tap for hans menn på Extra Arena.

Start-trener Kjetil Rekdal gjorde ingen bytter i pausen, men etter 55 minutter så han seg nødt til å endre kampbildet og satte innpå Tobias Christensen.

Det betalte seg nesten umiddelbart, da innbytteren nesten flikket inn utligningen etter ett minutt på banen.

Doblet ledelsen

Men da Start begynte å spise seg inn i kampen, smalt det i den andre enden av banen.

Øyvind Storflor så etter en skuddmulighet, men la den heller ut til Kristoffer Løkberg på høyre. Indreløperen la et perfekt innlegg til Karlsen, som viste muskler og headet inn 2–0 under hardt press. Meget sterk prestasjon av spissen, som scoret sitt femte mål for sesongen.

DOBLET LEDELSEN: Michael Karslen headet inn 2–0 på praktfullt vis. Her feirer han målet.

Hjemmelaget fortsatte storspillet og kjørte over Start. Witry prøvde seg på et langskudd, men forsøket ble blokkert. Minutter senere fikk Mads Reginiussen en stor mulighet som også endte i blokka, før innbytter Sondre Sørløkk banket returen over.

Uansett var hjemmefansen storfornøyd og ga spillerne trampeklapp for det de fikk servert.

Start hadde ikke gitt opp håpet om poeng og var centimere unna redusering i det 73. minutt. Segberg headet ballen i en pen bue i retning målet, men ballen sneiet utsiden av stolpen.

10 minutter før slutt fikk Ranheim straffespark. Daniel Kvande ble holdt i feltet, og dommeren pekte på straffemerket. Michael Karlsen gikk fram, men Start-keeper Jonas Deumeland gjorde et tigersprang mot høyre hjørne og reddet straffen med beina.

Etter straffebommen skjedde det svært lite, og Ranheim-spillerne kunne juble for nok en seier på hjemmebane. De ligger fremdeles på medaljeplass.

Neste kamp for Ranheim er borte mot Sarpsborg 08.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking21153346262048
2Bodø/Glimt21144353272646
3Tromsø21143432211145
4Molde21124547232440
5Brann21123637241339
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk