Fotball

Aston Villa i økonomisk trøbbel: Kan bli solgt i løpet av få dager

Har ikke råd til spillere som er gratis.

Opprykket røyk for Jack Grealish (til venstre) og John Terry i finalen mot Fulham. Nå er klubben i store problemer.

Aston Villa slet på banen i mesterskapsserien. Nå sliter klubben med likviditeten og kan bli solgt i løpet av de neste dagene, skriver flere britiske medier.

Lagets manager Steve Bruce har i Mirror gått ut og sagt at Aston Villa ikke engang kan sikre seg spillere som er ledige på markedet så lenge klubben er økonomiske problemer.

Bruce har vært ute etter Robert Huth fra Leicester som er på utgående kontrakt som erstatter for John Terry.

Aston Villas kinesiske eier, Tony Xia, har drevet en økonomisk karusell helt siden han satte sin fot innenfor Villa Park. Hver måned skulle penger har kommet fra Kina til Villas bankkonto for å ha midler til klubbens daglige drift.

Det har gått smertefritt de to siste årene uten unntak, men i mai kom det ingen penger inn på kontoen i Birmingham, og merkelig nok kan det være nok til å få en av hjørnesteinsklubbene i engelsk fotball på kne.

Klubben har mellom 55 og 65 millioner kroner (5-6 millioner pund) i månedlige utgifter.

Aston Villa-fansen har skrevet et åpent brev til Tony Xia og bedt om svar ettersom ryktene om mulige overtakelser har satt fart. I brevet gir de uttrykk for sine bekymringer for klubbens framtid.

Aston Villa klarte ikke å ta seg opp igjen i Premier League etter å ha tapt opprykksfinalen for Stefan Johansens Fulham. Laget må for tredje sesong på rad spille blant de nest beste i engelsk fotball.

(©NTB)

Les mer om

  1. Aston Villa