Odd Berg ville fortsette i Start

Mons Ivar Mjeldes assistenttrener går fra Start mot sin vilje.

Mandag var det klart at Mons Ivar Mjelde er ferdig i Start. 47-åringen, som kom til Start sommeren 2011, forlater klubben sammen med sin assistent Odd Berg.

— Det er trist, veldig trist. Jeg har trivdes veldig godt i klubben, og har blitt glad i folkene her. Jeg har gledet meg til å gå på jobben hver eneste dag, sier han.

Les også

Mjelde ferdig i Start: - Nå synes jeg nok var nok

Berg ble ansatt etter at Robert Hauge gikk tilbake til Brann, og ble assistent der før sesongen. Mandag måtte han si farvel til spillerne han har blitt så glad i.

— Det var en veldig følelsesladdet. Både spillerne og jeg gråt. Det er et godt tegn i forhold til at jeg har etterlatt meg noe, sier Berg.

- Hadde du lyst til å bli værende?

Odd Berg måtte gi seg i Start sammen med Mons Ivar Mjelde.

— Ja. Jeg synes Start har gjort en uklok avgjørelse, sier Berg. - Føler du at du blir med i dragsuget etter at Mjelde gir seg?

— Ja, kanskje det. Jeg er full av energi, og jeg kommer fra en klubb der det er en helt annen prestasjons- og toppidrettskultur. Jeg skulle ønske at klubbens ledelse skulle se at dette var noe de kunne ha benyttet seg av, sier Berg.

Se video fra pressekonferansen med Mons Ivar Mjelde øverst i saken!

- Synd for klubben

- Ble du bedt om å trekke deg?

— Nei. Når de i utgangspunktet ville at begge oss skulle gå, så måtte jeg bare akseptere det. Men jeg ga klar beskjed om at det var synd for klubben. Det er ikke noe synd på meg, for jeg har jobb å komme tilbake til i Molde. At ikke klubben benytter seg av min kompetanse er litt bekymringsfullt, sier Berg.

- Har du noe ugjort i Start?

— Ja, jeg føler det, sier Berg.

Les også

Mjelde om Start-avgangen: - Det skjedde noe med gruppa da Vilhjalmsson forsvant

— Naturlig konsekvens

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, mener det var naturlig at Berg måtte slå følge med Mjelde ut dørene på Sparebanken Sør Arena.

MÅTTE GÅ: Både Mons Ivar Mjelde og Odd Berg (til høyre) er ferdige i Start.

— Mons og Odd har vært et team hele veien. Det var en naturlig konsekvens da Mons tok beslutningen at vi så på de to som ett, og for oss å finne en god konstellasjon som skulle ta oss videre i år, sier Øgrey Brandsdal. - Kunne dere ha benyttet dere av Bergs kompetanse videre?

— Berg har vært meget bra for klubben, men det valget vi falt ned på føler vi var det rette da denne situasjonen oppstod, sier Øgrey Bransdal.

Se video fra Bård Borgersens første Start-trening:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering