Branns nye trener varsler store endringer

Lars Arne Nilsen kommer til å forandre både system og formasjon. Kanskje allerede mot Follo mandag.

Ny trener, nye muligheter. Lars Arne Nilsen ledet sin første økt med Brann-spillerne lørdag formiddag.

BRANN STADION (bt.no): Kun et halvt døgn etter at Lars Arne Nilsen ble presentert som Branns nye trener, var initialene hans trykket på en av Branns treningsoverdeler.

Lørdag formiddag ledet han sin første økt med laget. Oppvarmingen ble gjort foran både presse og supportere på Nymark-gresset, men etter hvert trakk de inn på Brann Stadion hvor økten ble fullført bak lukkede dører.

De eneste som vet hva som foregikk er dermed Branns spillere og støtteapparat. Men etter deres reaksjoner å dømme, var forskjellene fra Rikard Norlings regime allerede tydelige.

Les også

Brann har valgt en trener vi knapt har hørt om

— Har ikke hengt sammen

— Vi har trent i et nytt spillesystem, som ikke ligner noe på det vi har hatt tidligere, sier Kasper Skaanes.

Forandringer kan man dermed slå fast at det vil bli. Det lover også Nilsen selv. Han har ikke sett Brann spille mange kamper denne sesongen, men han er sett nok til å gjøre seg opp en mening om hva som må endres på.

— Jeg har sett at laget har hatt store avstander, at de ikke henger sammen. Mot Levanger var det mye rom overalt. Vi må komprimere, tette igjen lukene og fremstå mer som et samlet lag, sier han.

Hans mening er at Rikard Norlings 4-4-2-system ikke passer til spillerstallen Brann disponerer. I Hødd sverget Nilsen til en 4-3-3-formasjon. En formasjon Brann knapt har spilt de siste årene.

Endrer formasjon

— Det er mange fine spillertyper med et stort potensial i klubben, men en 4-4-2-formasjon krever ekstrem løpskraft. Brann har flere kunstnere og kreative spillere enn spillere med løpskraft. Jeg mener vi må legge om, og det kommer jeg til å gjøre, sier Nilsen bestemt.

- Allerede mot Follo på mandag?

— Det kan jeg ikke svare på, men jeg er ganske klar på hvordan jeg vil gjøre ting. Det som er viktig er at vi tar det steg for steg. Vi må bare komme i gang, så får vi se hvordan det ser ut på mandag. Kanskje vi klarer det allerede da, sier han.

Forandringer vil det uansett bli.

— Det blir forandringer. Hvor godt de forandringene fungerer sånn umiddelbart, er umulig å si. Jeg håper å se et energisk lag som jobber hardt, går i duellene og blør for drakten, sier Nilsen.

Vil skape en god treningskultur

Etter sin første treningsøkt med spillerne, sitter han igjen med et godt inntrykk. Han beskriver dem som nysgjerrige og interesserte, hvilket er positivt når et nytt system skal implementeres.

Men desto viktigere, mener Nilsen, er det å få på plass en god treningskultur.

— Nøkkelen for å få til noe over tid er en god treningskultur. Det er prioritet nummer én. Jeg vet ikke hvordan treningskulturen er her. Jeg vet at mange skriver og mener ting om den, men jeg skal nok finne det fort ut selv, sier han.

- Vil det også bli gjort justeringer på treningsmengden?

— Jeg vet ikke hvor mye de har trent, så om treningsmengden vil øke er vanskelig for meg å si. Nå skal jeg ta en prat med teamet, så får vi se hvordan det blir, sier Nilsen.

Positive spillere

Spillerne er foreløpig ikke blitt introdusert for en ny treningsplan, men ryktene om økt mengde har allerede versert.

— Jeg har hørt noen rykter om det, ja. I så fall ser jeg ikke på det som et problem, sier Skaanes, som sitter igjen med et godt inntrykk etter første økt.

— Det er spennende med nye tanker og ideer. Jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta å få det til å fungere, men jeg synes det fungerte bra på denne treningen. Det virker som om alle er positive, sier han.

En av dem er Vadim Demidov, som også var fornøyd med Nilsens første trening.

— Han sier ifra og er direkte. Det synes jeg er bra. Han vet hva han står for, og vi må innrette oss etter det, sier Demidov.

Han merket også forandringer allerede etter dag én.

— Lars har kommet inn og gjort det han mener er riktig, det vi trenger i den situasjonen vi er i nå. Jeg synes det fungerte bra allerede på første økt, sier den tidligere landslagsmannen.