Fotball

RBK-kapteinen holdt nesebrudd hemmelig

Mike Jensen fikk slag i ansiktet under 16. mai-kampen. Nå gleder han seg over tre nye poeng.

 • Birger Løfaldli
  Adresseavisen
Mike Jensen brakk nesen under 16. mai-kampen mot Sandefjord. Mot Stabæk var masken fjernet og bruddet så ikke ut til å hemme dansken.

NADDERUD/TRONDHEIM (adressa.no): — Så klart trodde jeg at det fortsatt var mulig å vinne om de ledet 2-0. Vi har så stor tro på det vi har jobbet med i vinter, sier Jensen til adressa.no etter at Rosenborg sikret tre svært viktige poeng på Nadderud.Stabæk åpnet forrykende og bortimot rundspilte Rosenborg de første minuttene. 1-0 kom allerede etter seks minutter, da Adama Diomandé vant duellen med Hólmar Örn Eyjólfsson og kom alene mot keeper André Hansen.

Les også

Søderlund-dobbel da RBK snudde og vant toppkampen

Sjokkåpning

Stabæk økte ledelsen etter et kvarters spill. Diomandé driblet seg forbi Mikael Dorsin, som slet tungt i starten av kampen. Stabæk-spilleren la inn ballen, den gikk via Dorsin og i mål. Dermed en sensasjonell start på toppoppgjøret på Nadderud.

Utover i førsteomgangen kom Rosenborg mer med. Litt billig fikk RBK straffespark etter 39 minutter. Pål André Helland satte ballen sikkert i mål. Bare to minutter etterpå utlignet Alexander Søderlund. Mike Jensen slo ballen inn fra kanten og Søderlund banket den i krysset. En perlescoring som sørget for at lagene gikk til pause med to mål hver.

Et drøyt kvarter ut i andre omgang kom avgjørelsen, da Alexander Søderlund satte inn 3-2. Selv om Pål André Helland ble utvist et drøyt kvarter før slutt, klarte RBK å ta med seg samtlige tre poeng hjem til Trøndelag. Dermed har RBK fått et forsprang på Stabæk med fem poeng.

— Visste vi var bedre

Jensen trekker frem de ekstreme individuelle ferdighetene til Stabæk-spillerne, men poengterer:

— Vi visste at vi var et bedre lag enn dem.

Overfor adressa.no røpet han etter kampen det som inntil nå har vært en godt bevart hemmelighet i RBK-miljøet. Jensen brakk nesen under 16. mai-kampen mot Sandefjord. Nesen ble brukket på plass igjen av legen etter kampen. Under lørdagens trening spilte han periodevis med maske.

- Burde blitt utvist

Mot Stabæk var masken fjernet og bruddet så ikke ut til å hemme dansken, som så langt i sesongen har storspilt for Rosenborg.

Hólmar Örn Eyjólfsson, som tapte duellen mot Diomandé før Stabæks første mål, sier dette om kampen:

— Bortsett fra de seks første minuttene var vi bra. På det første målet skulle jeg ha vært sterkere, men etter det hadde jeg ham (Diomandé) i lomma, smiler han til adressa.no.

Diomandé fikk gult kort etter 43 minutter. Eyjólfsson mener Stabæk-angriperen burde ha blitt utvist.

— Han sparket meg og jeg er hundre prosent sikker på at det burde ha gitt ham rødt kort. Å gi ham gult kort er en vits, mener RBK-stopperen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Mike Jensen
 3. Stabæk Fotball
 4. Rosenborg BK