Fotball

Lundekvam forsov seg til sitt livs kamp

Sovetablett slo Claus Lundekvam helt ut foran FA-cupfinalen.

TAPTE: Claus Lundekvam tapte sitt livs fotballkamp mot Arsenal på Millenium stadium i 2003. Han holdt også på å gå glipp av oppgjøret. Foto: Helge Skodvin

 • Anders Pamer
  Anders Pamer

Misbruket hadde ennå ikke startet, men Claus Lundekvam var allerede i 2003 kjent for å være blant fotballspillerne som var senest i seng. I sin nye biografi "En kamp til" forteller Lundekvam også om at hans livs kamp, FA-cupfinalen mot Arsenal 17. mai 2003, holdt på å gå fløyten.

For å få bukt med søvnproblemene natten før hans første finale, hadde en rødøyd Lundekvam klokken 0200 om natten oppsøkt Southamptons klubblege. Legen skaffet en sovetablett, hvilket sendte Lundekvam så langt inn i drømmeland at han forsov seg med to og en halv time.

STOR OPPLEVELSE: Claus Lundekvam i duell med Arsenal-stjernen Thierry Henry i FA-cupfinalen i 2003. Foto: Richard Lane/Digitalsport

"Jeg kan ikke tro det — jeg forsover meg aldri. Alltid er jeg en av de første ned til frokost, og så klarer jeg akkurat i dag å svime det til", skriver Lundekvam i boken.Han beskriver inngangen til kampen som "verdens verste", noe som ikke var umulig for de 75.000 tilskuerne å se. Allerede etter 30 sekunders spill holdt midtopperen på å dra shortsen av Thierry Henry. Hendelsen kvalifiserte utvilsomt til rødt kort - men Lundekvam slapp med skrekken. Ikke ble han utvist, og ikke scoret Henry.

Det gjorde imidlertid Robert Pires en drøy halvtime senere, og Lundekvam måtte nøye seg med 2. plass i FA-cupen.

 1. Les også

  Brutalt ærlig Lundekvam i fersk biografi: Ønsket flere ganger å dø

 2. Les også

  NFF ut mot Lundekvams sex-påstander: - Står lite respekt av det

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Southampton FC