Fotball

Bratseth har ingen tro på Fagermo-sensasjon

Det blir fotballens «David mot Goliat» i begrepets rette forstand når Odd tar imot Borussia Dortmund til europaliga-kvalifisering torsdag. Rune Bratseth tror på lett match for tyskerne.

Odd og Dag-Eilev Fagermo (t.v) møter tyske Borussia Dortmund i kvaliken i europaliga. Tidligere Tyskland-proff Rune Bratseth mener eliteserielaget bøt være sjanseløse.

Samtlige billetter er revet vekk i god tid før kampen, så stemningen i Skien blir garantert god. Mange tror imidlertid spenningen vil ligge i hvor stor seieren til det tyske laget blir. Dortmund er trolig minst ett nummer for stort for Dag-Eiliv Fagermos utvalgte.

Rune Bratseth, Viasats fotballekspert med spillerbakgrunn fra Werder Bremen, levner ikke Odd særlige muligheter til å overraske torsdag.

— Jeg ser ikke helt hvordan de skal slå Dortmund. Men det klart at man må ha troen og være disiplinerte i sitt defensive spill. Derimot hvis Odd blir liggende for høyt er Dortmund eksperter på hurtige og giftige overganger, sa Bratseth.

Les også

Edvard (14) signerer for Liverpool

Ingen tro på Odd

Begge torsdagens duellanter kommer fra 4-0-seirer i helgen. Dortmund-spillerne leverte en meget sterk opptreden i seriepremieren og ydmyket Håvard Nordtveits Borussia Mönchengladbach.

Odd slo på sin side Start med 4-0 på bortebane etter å ha blitt slått ut av Sarpsborg i kvartfinalen i cupen i forrige uke.

Dortmund hadde en elendig start på forrige sesong, i det som skulle vise seg å bli den siste til suksesstrener Jürgen Klopp. I hjemlig bundesligaen gikk det tungt, og laget var en stund innblandet i nedrykksstriden. I mesterligaen hang laget bra med lenge, men ble til slutt slått ut i åttedelsfinalen av tapende finalist Juventus.

Dortmund avsluttet så ligasesongen bra, men sjuendeplassen ga til slutt bare en plass i europaligaen.

Les også

Generalprøven skremte Odd: - Mulighet for flystreik til uken?

Tysk allsang

Derfor er Odd levnet små sjanser både på hjemmebane og ikke minst på mektige Signal Iduna Park i Dortmund om en drøy uke. Anlegget tar over 80.000 tilskuere og den intime stemningen toppes ofte med tysk allsang.

— Det blir en «Once in a Lifetime»-opplevelse for både spillere, ledere og fans. Å spille mot en gul vegg vil ta luven av de fleste, sier Viasat-ekspert Bratseth.

I Dortmund-laget spiller tyske verdensmestere som Mats Hummels, Kevin Grosskreutz, Erik Durm og Roman Weidenfeller.

Odd har tatt seg videre i europaligaen med å slå ut irske Shamrock og svenske Elfsborg i de foregående kvalikrundene. Nå spørs det som Europa-eventyret får en slutt torsdag i neste uke.

(©NTB)

Les også

  1. Kyvåg: - Jeg er ikke klar for bingo nå

Les mer om

  1. Europa League
  2. Odds BK
  3. Champions League