Fotball

Chelseas katastrofestart den dårligste på 29 år

Her er den rystende statistikken foran lørdagens kamp.

Chelseas sesongstart er den verste på flere tiår. - Jeg skal løse dette, sier manager Jose Mourinho før lørdagens storkamp mot Arsenal.
 • Roar Lyngøy

DIREKTE KL 13.45: CHELSEA — ARSENAL

Klokken 13.45 lørdag barker London-rivalene Chelsea og Arsenal sammen på Stamford Bridge.

Normalt en toppkamp, men etter fem serierunder ligger Chelsea så vidt over nedrykksstreken med fire poeng (en seier, en uavgjort og tre tap).

Før sesongen holdt mange nettopp regjerende seriemester Chelsea og Manchester City som gullfavoritter. Nå virker Chelsea helt akterutseilt – de er allerede 11 poeng bak City som har vunnet alle sine fem kamper.

Vår gjennomgang viser at vi må helt tilbake til 1986/87-sesongen for å finne en svakere sesongstart av Chelsea. For 29 år siden innledet Chelsea sesongen med null seirer, tre uavgjorte og to tap – tre poeng (SE FAKTA).

Sist gang Chelsea rykket ned fra toppdivisjonen var etter 1987/88-sesongen. Til og med da hadde de blå en bedre sesongstart enn nå, med ni poeng etter fem runder.

– Rett mann

En regjerende Premier League-mester har aldri innledet sesongen dårligere enn Chelsea i år. José Mourinhos har kun tre lag bak seg på tabellen – Stoke, Sunderland og Newcastle. 12 baklengsmål på de fem første kampene er mest i Premier League. Sunderland har 11 innslupne.

– Jeg er rett mann til jobben. Jeg har gjort så mange gode ting for Chelsea. Nå er jeg han med de dårlige resultatene, men gi meg ansvaret, så skal jeg løse dette, sa Mourinho etter forrige helgs ligatap mot Everton.

Det har gått skikkelig på tverke for John terry og Chelsea denne sesongen.

Etter den kampen var portugiseren nøye med å ta spillerne sine i forsvar. Han mente at Chelsea hadde fortjent mer. Journalister fikk imidlertid gjennomgå da han ble spurt om sitt «tredjesesongssyndrom». En reporter trakk frem at klubber portugiseren har trent tidligere har prestert svakere i hans tredje sesong som manager. Dét irriterte Chelsea-manageren.– Hør nå her. I Porto hadde jeg ingen tredje sesong. Ikke i Inter heller. I min tredje sesong i Chelsea (første gang) vant jeg FA-cupen og ligacupen, og vi spilte semifinale i Champions League. I min tredje sesong i Real Madrid vant jeg Supercupen. Vi kom også til finalen av Copa del Rey, og vi tok oss til semifinalen i Champions League. Gjør et Google-søk istedenfor å komme med slike tåpelige spørsmål, sa han.

– En rar følelse

Mourinho er ikke vant til å tape, som han sa i et intervju i midtuken.

– Én ting er fundamentalt viktig i fotballen, nemlig selvtillit. Spesielt for folk som er vant til å vinne hele tiden. Det er en rar følelse å ikke vinne. Noen har mer erfaring med det enn andre, og noen takler dårlige perioder bedre enn andre, sa han.

Onsdag fikk Chelsea seg endelig en opptur da de slo israelske Maccabi Tel Aviv 4-0 i Champions League. Det var første hjemmeseier denne sesongen.

– På samme måte som jeg ikke var i helvete etter de dårlige resultatene, er jeg ikke i himmelen etter denne seieren, uttalte Mourinho.

6-0 i fjor

Nå er nervene i høyspenn foran lørdagens prestisjetunge byderby i Premier League. Arsenal slo Stoke 2-0 i ligaen sist helg, men måtte tåle et meget overraskende tap mot Dinamo Zagreb i Champions League-åpningen tre dager senere.

– Nå kommer vi til den kampen med en helt annen følelse. Vi kan stå opp den dagen med et annet mentalt utgangspunkt, sier Mourinho til Chelsea TV.

Tidligere Chelsea-favoritt Petr Cech vokter nå målet for Arsenal.

Midtbanespiller Willian er uaktuell til byderbyet. Det samme er sommerkjøpet Pedro som pådro seg en lårskade mot Everton. Også Oscar er usikker. Arsenal kommer på sin side til storkampen med et tilnærmet skadefritt mannskap.Keeper Petr Cech var en av flere stjerner som fikk hvile mot Dinamo Zagreb, men veteranen er ventet tilbake mellom stengene på sin gamle hjemmebane. Tsjekkeren gikk fra Chelsea til Arsenal i sommer.

Manager Arsène Wenger krysser fingrene for at lørdagens duell ender hyggeligere enn da han ledet Arsenal i sin kamp nummer 1000 på Stamford Bridge i 2014. Da vant Chelsea 6-0.

Les også

 1. Chelsea-stjernen latterliggjøres etter straffebommen

 2. «Han har aldri vært under større press»

 3. I 2007 fikk Mourinho sparken etter Rosenborg-fadese - nå er han i lignende situasjon

Premier League

SVUTMP
1Liverpool64201541114
2Manchester City64111211113
3Chelsea64111221013
4Manchester United6411135813
5Everton6411127513
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Arsenal FC
 4. José Mourinho