Fotball

Selnæs utestenges fra landslaget i elleve måneder

Norge må klare seg uten midtbanespilleren i fire kamper.

En sint Ole Selnæs fra kampen mot Aserbajdsjan i oktober.
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Fifa opprettet en disiplinærsak mot Selnæs etter at han skal ha kjeftet på en dommerassistent etter tapet mot Aserbajdsjan i begynnelsen av oktober.

LES MER:

Les også

Selnæs snakker ut etter turbulente dager: - Jeg mener enkelte medier har opptrådt uproft

I dommerrapporten etter kampen sto det at Selnæs hadde fått rødt kort, selv om den tidligere RBK-spilleren aldri fikk se kortet i spullertunnelen. Dermed fikk han spille den påfølgende kampen mot San Marino, men nå har straffen fra disiplinærkomiteen kommet. Selnæs mister to kamper mot Tsjekkia, Nord-Irland og returoppgjøret mot Aserbajdsjan i 2017. — Jeg beklager uttalelsene jeg kom med etter kampen, det var dårlig håndtert av meg. Samtidig er jeg svært skuffet over dommen, som jeg synes er urimelig, sier Ole Selnæs, som blir utestengt fra A-landslaget i 11 måneder dersom dommen blir stående, sier Selnæs i en pressemelding fra fotballforbundet.

LES OGSÅ:

Les også

Dette sa Ole Selnæs til dommeren etter Aserbajdsjan-kampen

Ba om utdypelse

NFF har bedt Fifa om en utdypelse av avgjørelsen før de bestemmer seg for en eventuell anke.

— Det er en svært tøff straff. Vi vurderer å anke avhengig av hvordan FIFA begrunner dommen nærmere. Samtidig må spiller ta ansvaret for sine handlinger noe han da også har beklaget. Uavhengig av straffen var det en uklok handling, men det er interessant å se denne saken opp mot andre karantenesaker i internasjonal fotball. Da fremstår denne som straffen som urimelig, sier medieansvarlig Svein Graff til VG.

I tillegg får Selnæs en bot på omtrent 40 000 kroner.

Han får dermed ikke spille landslagsfotball før kampen mot Tyskland i september 2017. ## - Uforståelig

For mange virker det som en urimelig straff for den tidligere Rosenborg-spilleren. Blant annet TV 2-ekspert Jesper Mathisen reagerer.

— Hvis Selnæs ikke har sagt mer enn det som er forklart er jo dette galskap. Fire kamper og elleve måneder? Her er det jo bare å få anket! skriver Mathisen i en av flere meldinger på Twitter.

— Det gis mildere straffer til spillere som setter inn taklinger som kan avslutte karrierer på sekundet. Uforståelig hvis dette blir stående, fortseter han.

Lars Tjærnås reagerer slik:

— Dumt at Selnæs. Men får du elleve måneder for å kalle dommeren «helvetes dårlig» bør du få livstid for karrieretruende takling, skriver Aftenposten-kommentatoren.