Fotball

Arsenal-stjernen ga TV 2-profilen hakeslepp: - Et magisk mål

Alexis Sánchez laget hattrick i 5-1-seieren mot West Ham.

Alexis Sánchez var i fyr og flamme lørdag kveld. Foto: John Sibley, REUTERS

  • NTB

WEST HAM-ARSENAL 1–5

14 minutter og 27 sekunder brukte Arsenal-spissen på å score tre mål. 27-åringen står med det med fem mål på de to siste rundene i Premier League.

– Det tok han en stund å komme inn i kampen, men han kan alltid gi oss noe spesielt. Han er en kriger og en klassespiller. Du finner ikke mange spillere som han, sa Wenger til BBC.

– Vi er inne i en god periode, og det er opp til oss mentalt å holde det gående, fortsatt den franske manageren.

Samtidig kom han opp på samme antall seriescoringer som PL-toppscorer Diego Costa i Chelsea (11 mål).

Les også

Suárez fortsatte den gode El Clasico-statistikken, men så gikk det galt på overtid

Arsène Wenger uttalte etter hjemmeseieren mot Bournemouth at Sánchez «alltid kommer til live, vinner ballen og gjør noe spesielt selv om han ser død ut.» Og etter 70 scoringsløse minutter kom Sánchez for alvor til live.

Først gjorde han alt selv før han banket ballen i det lengste hjørnet, før han fant det samme hjørnet fra 16 meter åtte minutter senere. Punkteringen kom etter 86 minutter med en lekker chipp.

Carroll-scoring

– For et magisk mål av en magisk spiller. Finnes det noen heitere, utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Andy Carroll kom inn til sin første Premier League-kamp siden ligaåpningen mot Chelsea, og den høyreiste engelskmannen ga hjemmelaget fornyet håp da han stanget inn en retur i det 83. minutt.

Men det håpet knuste Arsenal ved Alex Oxlade-Chamberlain og Sánchez. Oxlade-Chamberlain curlet ballen i lengste fra 20 meter, før banens beste chippet inn det siste mål i 5-1-seieren like før slutt. Mesut Özil scoret Arsenals første mål på West Hams nye storstue.

Les også

– Det som skjer i United nå, er akkurat det samme som Liverpool på 90-tallet

Nedrykksspøkelset

Håvard Nordtveit satt på benken hele kampen for West Ham.

Arsenal klatrer med de tre poengene forbi Manchester City og Liverpool på tabellen til en andreplass. Tre poeng skiller opp til Chelsea som vant 3-1 over City tidligere lørdag.

Liverpool kan ta tilbake andreplassen med seier over Bournemouth søndag.

West Ham på sin side nærmer seg nedrykk og har kun et poeng ned til Sunderland på nedrykksplass. Slaven Bilic's menn har ikke vunnet siden de slo nettopp Sunderland i slutten av oktober. (©NTB)