Fotball

Hareide i ordkrig med Real Madrid-legende

Nordmannen blir stemplet som respektløs etter sine siste uttalelser.

– Om Åge er like god i kampen som han var på pressekonferansen, så har vi ingen sjanse, sa Olympiakos-trener Michel sarkastisk om Åge Hareide. NTB scanpix

 • Roar Lyngøy

Åge Hareides Malmö har hjemmekamp mot greske Olympiakos i Champions League i kveld.

Malmö tapte første kamp for Juventus, men Hareide gjør tydelig det han kan for å «snakke ned» Olympiakos og skape tro hos egne spillere og fans. Olympiakos overrasket mange med sin 3-2-seier over Atlético Madrid.

Hareide uttalte seg slik på tirsdagens pressekonferanse:

– Salzburg er bedre enn Olympiakos, ingen tvil om det, sa Hareide og viste til laget som Malmö slo ut i kvalifiseringen.

– Ser man spiller for spiller og hvordan de spiller spillet sitt, så var Salzburg bedre. Olympiakos er et bra lag, men annerledes sammensatt. De er mer ujevne enn Salzburg var. Jeg tror bestemt at vi kommer til å dominere mot dem. De kommer til å få det kjempetøft mot Malmö, fortsatte Hareide.

Sarkastisk

Uttalelsene fra nordmannen ble selvsagt tema på Olympiakos sin pressekonferanse. Trener Michel var tydelig irritert på Hareide.

– Jeg skulle gjerne ha lært han hvordan det er å være spiller selv, og å vente med sine konklusjoner til etter at Atlético og Juventus har vært her, sa Michel.

Michel spilte riktignok over 400 kamper for Real Madrid og en rekke landskamper for Spania, men uttalelsene kan tyde på at han ikke har fått med seg at Hareide selv var landslagsspiller og at han har spilt for klubber som Manchester City og Norwich.

Nesten hele pressekonferansen, der Olympiakos stilte med Michel og kaptein Giovannis Maniatis, dreide seg om Hareides uttalelser.

– Om Åge er like god i kampen som han var på pressekonferansen, så har vi ingen sjanse. Det er imponerende at han vet så mye om vår klubb, sa Michel uten et smil.

– Uttalelsene hans påvirker ikke meg eller spillerne. Jeg synes bare det er komisk. Jeg har vokst opp med å respektere mine motstandere. Men jeg er ikke sint på grunn av dette, jeg fokuserer på kampen, sa Michel.

– Burde vise respekt

Kaptein Maniatis hadde også noen ord til Hareide.

– Det var en god kamp mot Atlético der vi viste at vi kan spille bra. Hvis ikke Åge Hareide kan se og respektere dette, så er det ikke så mye vi kan gjøre. Han burde vise oss respekt, og om han skal uttale seg må han kunne vår historie, sa kapteinen.

Norges landslagsspiller Omar Elabdellaoui spiller i Olympiakos.

 1. Les også

  Slik forklarer Hareide Malmö-suksessen

Les mer om

 1. Champions League

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Atléticos stjernetrener hyller Hareides Malmö: - Stor kamp, stor motstander

 2. FOTBALL

  Sint Hareide: - Liker ikke at jeg blir brukt som fyrverkeri

 3. FOTBALL

  Hareide avslører: Fikk tilbud om trenerjobb i nytt land

 4. FOTBALL

  Hareide fikk Juventus-råd av Solbakken

 5. FOTBALL

  Zlatan drømmer om Hareide-møte

 6. MENINGER

  Hareide skremte Den Gamle Dame