Her er listen over Branns tristeste cupøyeblikk

Disse minnene kan gi Austevoll håp før onsdagens møte med Brann.

Over og ut: Cuptapet mot Fyllingen i 2010 ledet til Steinar Nilsens avgang som Brann-trener.

Onsdag setter Brann-spillerne seg på fergen til Hufthamar for å spille første runde i cupen mot 4. divisjonslaget Austevoll. Alt annet enn en klar Brann-seier vil være en sensasjon, og historien viser at Brann nesten alltid kommer seg greit over det første hinderet på veien mot cupfinale. Unntaket kom i fjor, og vi tillater oss å rippe opp i både det nederlaget og andre cupfadeser som Brann helst vil glemme. Vi har sett på de siste 30 årene. I løpet av den perioden har Brann fem ganger røket ut før fjerde runde.

Les også

Branns helt spesielle mål får treneren til å glise: – Veldig stilig!

Første runde 2016: Førde-Brann 5–4 etter str.konk.

For første gang siden 1939 (!) forsvinner Brann ut av cupen i aller første runde. Førde-keeper Christian Bjerke spiller en fantastisk kamp, og ingen av lagene scorer verken i ordinær tid eller ekstraomgangene. I straffesparkkonkurransen bommer Bismar Acosta, mens Førde scorer på alle sine.

Fadese: I fjor gikk Brann på en pinlig cupsmell.

– Det er bare å beklage til hele Bergen og alle som bryr seg om oss. Forferdelig skuffende. Men vi kan ikke legge oss ned å dø, vi må reise oss, sier Lars Arne Nilsen til BT. Brann slår siden tilbake med sølv i serien. For Førde sin del blir dette en av svært få jubelkvelder i løpet av sesongen. De hvite og sorte ender helt sist i sin 2. divisjonsavdeling.

Tredje runde 2013: Brann-Mjøndalen 1–2

Bare navnet Mjøndalen får det til å gå kaldt nedover ryggen på Brann-fansen. De aller fleste vil da tenke på kvaliktapet i 2014 som sendte Rikard Norlings lag ned til 1. divisjon. Men allerede sesongen før kommer et forvarsel fra bruntrøyene.

Brunt varsku: Mjøndalen sendte Brann ut av cupen i 2013.

Martin Pusic sender Brann foran i første omgang, men en kjapp dobbel av Pål Alexander Kirkevold snur kampen etter pause.

– Vi er ute nå, det er ferdig. Vi får bare ta imot den kjeften vi får, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til BT.

Les også

Cupmøtet med Brann var hans største kamp som trener. Nå kjemper Øyvind Pedersen en ny kamp. Han skal lære å gå igjen.

Andre runde 2010: Fyllingen-Brann 1–0

Brann har fått en dårlig start på serien, og det aller siste trener Steinar Nilsen trenger, er en cupbombe på Varden Amfi. Men det er akkurat det som skjer. Fyllingen spiller på fjerde nivå, men er på høyde med Brann i alle spillets faser denne maikvelden. I det 54. minutt stanger Kristoffer Nesse Stephensen inn kampens eneste mål.

I ekstase: Fyllingen jubler over å ha slått Brann ut av cupen.

– En pinlig, begredelig forestilling. Det meste gikk galt. Helt fra oppvarmingen startet, var vi på 80 prosent. Vi trodde vi var bedre enn vi var, sier Nilsen til BT.

Etter kampen drar Brann-fansen til Stadion for å protestere. Og to dager senere er Steinar Nilsen ferdig som Brann-trener.

Tredje runde 1992: Fana-Brann 1–0

Brann har hatt en skuffende vårsesong når de drar til Fana stadion. Bare tre år er gått siden forrige cupfadese mot samme klubb (se nedenfor), men det hjelper ingenting. Fana, som på denne tiden er et bra 1. divisjonslag, vinner 1–0 etter scoring av Tom Leiknes rett før pause. BTs journalist Vegard Jansen Hagen skriver at Brann presenterer seg «som en sammenrasket gjeng uten engasjement, selvtillit, hjerte, system eller struktur».

Røk mot Fana: Daværende Brann-trener Kalle Bjørklund var ingen populær mann i Bergen etter cuptapet for Fana i 1992.

Og ikke nok med det: Etter kampen opplever BT-redaksjonen telefonstorm. Rasende lesere forlanger Kalle Björklund fjernet fra trenergjerningen. Fanas spillere kunne på sin side glede seg over 200 kroner hver som bonus for cupavansementet.

Andre runde 1989: Fana-Brann 3–1

Brann hadde spilt finale mot Rosenborg året før, mens Fana slet i tredje divisjon (daværende nivå tre). Derfor regnes denne Fana-seieren som en langt større cupbombe enn den i 1992. Også i denne kampen er Tom Leiknes sentral. Han setter inn 1–0 før han brekker kinnbeinet i en duell med Lars Moldestad. Trond Gaarder lager 2–0, før Einar Arne Roth reduserer. Men når Ketil Brekke setter inn 3–1, er ydmykelsen et faktum for Brann.