Fotball

Spillerne varslet fredag kveld: – Jeg ble veldig overrasket

Start-kaptein Simon Larsen var opptatt med legging av barna da beskjeden om trener Mark Dempseys avgang tikket inn.

Mark Dempsey og kaptein Simon Larsen etter tapet mot Lillestrøm i april.
  • Vegard Damsgaard

KRISTIANSAND: – Mark har riktignok vært ute i media og sagt at med disse resultatene var han ikke overrasket om de ga ham sparken. Men når det først skjer blir jeg overrasket, jeg må si det, vedgår Start-kaptein Simon Larsen overfor Fædrelandsvennen.

Spillerne kom hjem til Kristiansand ved 02-tiden natt til 17. mai, med 0–4 i bagen fra Sarpsborg. Etter treningsfri på nasjonaldagen hadde de trening under Dempseys ledelse som normalt fredag.

Deretter fikk de melding via det interne kommunikasjonssystemet, bare minutter før pressemeldingen ble sendt ut ved 19-tiden. Da var Start-kapteinen rutinemessig godt i rute med legging av barna hjemme på Justneshalvøya.

Les også

– Vi har gått til det helt fryktelig svake

– Ingen negative ord om Mark

Etter Brann-kampen 13. mai la Start-treneren seg helt flat, og uttalte:

– Hvis de hadde sagt til meg at «du er ikke god nok, du må gå», så hadde jeg svart «vet du hva, du har helt rett».

Mark Dempsey var rådvill etter kampen mot Brann på Sør Arena.

Simon Larsen sier følgende:

– Mark har alltid vært ærlig, og sa hva han følte. I moderne fotball er det resultatene som styrer, og veldig ofte må treneren gå når resultatene er dårlige. Og det selv om han ikke fortjener å ta støyten alene, når spillergruppa presterer som de gjør på banen.

Simon Larsen etter nederlaget mot Sarpsborg 16. mai.

– Hva tenker du om jobben han har gjort?

– Både som trener og person er han veldig godt likt. Han er veldig flink på feltet, veldig engasjert, flink til å ta vare på alle og inkludere alle. Jeg har ingen negative ord å si om Mark som person eller trener.

– Var det nødvendig med et skifte?

– Det er ikke opp til oss å vurdere. Vi har ikke blitt spurt til råds før avgjørelsen eller vært involvert i noe av dette. Men på generelt grunnlag kan jeg si at Mark var veldig godt likt i spillergruppa. Så er vi selvfølgelig skuffet over at ikke har klart å levere prestasjoner og poeng nok til at vi kunne slippe å havne her.

Mark Dempsey uttalte seg kun til klubbens hjemmeside fredag:

– Jeg er skuffet. Men en fotballtrener blir alltid målt på resultatene, og resultatene har ikke vært gode nok. Jeg forstår hvorfor det må bli slik. Det er ikke det jeg ønsket, men vi må gjøre det vi tror er best for klubben. Jeg er glad for at jeg har fått muligheten til å være trener for en så flott klubb, men lei meg for at vi ikke har klart å gi supporterne de resultatene de ønsket. Men jeg er sikker på at resultatene vil komme etterhvert.

Christopher Langeland.

– Prosess over tid

Ifølge arbeidende styreleder og medeier Christopher Langeland har det vært en god dialog mellom styret i Start En Drøm og styret i IK Start om å gjøre endringer på trenersiden.

– Det er en prosess som har gått litt over tid, og vi er utrolig lei oss. Det vet vi at han også er, men nå er det felles enighet om at dette er det beste for fotballklubben, sier Langeland, og legger til:

– Både Mark og vi er fornøyde med måten vi skiller lag på, både på det økonomiske og personlige plan. Det er ingen dramatikk i dette.

Han vil ikke gå i detaljer på sluttavtalen som er fremforhandlet. Mark Dempsey, som kom til klubben i desember, hadde opprinnelig kontrakt ut 2019-sesongen.

– Har dere tro på en effekt allerede mot Bode/Glimt mandag?

– Fotball er den sporten i verden med færrest mål og ekstremt små marginer, så om det snur mandag er vanskelig svare på. Vi håper folk kommer og støtter laget, sier styrelederen, som sier han har full tillit til sportslig avdeling, inkludert ledelse og spillere.

Les mer om

  1. IK Start
  2. Mark Dempsey
  3. Fotballpakka