Fotball

Tromsø-sjefene nektet å begrunne Nilsen-avgangen

Steinar Nilsen fikk sparken som TIL-trener.

Steinar Nilsen er ferdig i Tromsø.

  • Itromsø

Trener Steinar Nilsen har fått sparken i TIL, kunngjorde Tromsø IL på en pressekonferanse. Spillerne ble informert om avskjedenpå morgenkvisten tirsdag.

Bårs Flovik (t.h.) overtar etter Steinar Nilsen. Foto: NTB Scanpix

— Det er kjedelig at dette skjer, men styret har tatt avgjørelsen og da stiller spillerne seg bak, sier kaptein Simen Wangberg til iTromsø.Nilsens avgang ble bekreftet på en pressekonferanse på Alfheim tirsdag. Bård Flovik leder laget inntil videre.

– Jeg har vært i styret siden februar i fjor. Dette er den tyngste dagen som styreleder. Det er en tung dag å være her på. Styret tok i går kveld, basert på situasjonen, avgjørelsen om å avslutte arbeidsforholdet med hovedtrener Steinar Nilsen, sa styreleder Per Aronsen.

– Det er en totalvurdering ut ifra den situasjonen som er. Avgjørelsen ble tatt i går, i et ekstraordinært og enstemmig styremøte, sa Aronsen.

Styreleder i TIL Holding, Per Aronsen og administrende direktør Ulf Johansen ønsket på pressekonferansen i dag ikke å utdype hvorfor de har valgt å gi Steinar Nilsen sparken.

- Det kan føre til spekulasjoner?

— Vi skjønner det, men det er et valg vi har tatt, sier Ulf Johansen.

Pressemeldingen:

«Styret i klubben har besluttet at arbeidsforholdet mellom klubben og Steinar Nilsen opphøres fra og med i dag.

— Tromsø Idrettslag ved styret har valgt å avslutte arbeidsforholdet med vår hovedtrener Steinar Nilsen, sier styreleder Per Aronsen.

— Vi vil benytte anledningen til å takke Steinar for den jobben han har gjort over mange år i ulike posisjoner i klubben, legger han til»

Les også

  1. - Steinar Nilsen er ferdig i Tromsø

Eliteserien

SVUTMP
1Molde32109367
2Bodø/Glimt32107257
3Rosenborg31208355
4Vålerenga31115324
5Tromsø311146-24
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Steinar Nilsen
  3. Tromsø IL