Fotball

Mistenkt 28-åring skal ha truet kvinnelig vakt på livet

Mannen som er mistenkt for drapet på 43-åringen i Helsingborg skal tidligere ha kommet med dødstrusler mot en kvinnelig vakt.

szaf4bd5.jpg
  • Fredrik Saltbones

En 28 år gammel mann er pågrepet og mistenkt for drapet på den 43 år gamle firebarnsfaren i Helsingborg.

— Dette er en mann som er kjent for politiet fra fotballmiljøet fra før, sier operativ etterforskningsleder Caroline Aspinger på pressekonferansen.

Aftonbladetskriver at 28-åringen er kjent fra hooliganmiljøet i Helsingborg. Han skal være tidligere dømt for trusler mot en tjenestemann og han skal tidligere ha truet med å skyte en kvinnelig vakt med to skudd i hodet.

Mannen er nå mistenkt for uaktsomt drap, men det kan endres etter hvert. Et alternativ er at han kan bli mistenkt for grov vold, med dødlig utfall, opplyser Aspinger.

LES OGSÅ: Han skulle bare på fotballkamp

Meldte seg selv

28-åringen skal avhøres på nytt i dag etter at han har fått tildelt en forsvarer.

Politiet i Sverige holdt i dag pressekonferanse etter at en 28-åringen meldte seg selv inn.

- En mann kom inn til politihuset og fortalte at han var involvert i dødsfallet. Denne personen tar et visst ansvar for det som har skjedd, sier Aspinger.

Den mistenkte meldte seg på politistasjonen klokken natt til tirsdag, men politiet ønsket ikke å gå inn på hvorfor han meldte seg. Og ønsket heller ikke å fortelle noe mer om hendelsesforløpet.

Politiet har samlet inn flere mulige bevis på åstedet og disse skal undersøkes.

Vi fulgte pressekonferansen direkte her:

Les mer om

  1. Internasjonal fotball