Nå er Manchester City i førersetet

Slo Crystal Palace og kan avgøre Premier League på egenhånd.

PERLE FRA TOURÈ: Yaya Touré scoret et praktmål og sendte laget sitt et skritt nærmere ligatittelen.
  • Fredrik Borchgrevink Lange

Etter seier borte mot Crystal Palace og Chelsea-seier på Anfiield tidligere i dag, seiler Manchester City opp som den største gullfavoritten i Premier League.

Manchester-laget har nå alt i sine egne hender, og vinner de resten av sine kamper, er det de som kan løfte ligatrofeet om et par uker. De har også bedre målforskjell enn Liverpool.

— Jeg gjentar: i fotball er du aldri favoritt. Liverpool er fortsatt på topp, men vi har en kamp til gode, og det er det, sa Manchester City-manager Manuel Pellegrini etter kampen.

— Jeg er sikker på at vi vil hente flere poeng, la Pellegrini til på pressekonferansen.

Praktscoring av Touré

En fullsatt stadion storkoste seg i kveldssola på Selhurst Park før kamp. Crystal Palace-manager Tony Pulis har gjort underverker med laget i år, som ligger på en trygg 11. plass, og treneren gikk inni i kampen med null press.

Det tok bare tre minutter før City scoret kampens første mål. Yaya Touré serverte Edin Dzeko en herlig ball utenfor 16-meteren. Bosnieren lurte seg mellom to spillere og stanget ballen i mål. Sesongens 12. scoring for angriperen, og 1-0 til bortelaget.

LES FULLT KAMPREFERAT HER.

Etter en offensiv start med høyt press, ble City etter hvert presset bakover av hjemmelaget og kampen jevnet seg ut.

SCORET: Manchester Citys Edin Dzeko fant nettmaskene først på Selhurst Park.

Fem minutter senere fikk City corner. I feltet vant Vincent Kompany duellen og headet ballen hardt like utenfor.

43 minutter ut i kampen og Touré startet et vakkert angrep fra midtbanen. Kraftspilleren spilte vegg med Samir Nasri, før han kriget seg inn i hjemmelagets 16-meter og bredsidet ballen vakkert i lengste.

Crystal Palace kunne redusert like før pause, men lagene gikk til hvilen med 0-2. Pellegrinis menn med full kontroll.

Kontrollert omgang

City friskest fra start etter hvilen. I det 49. minutt prøvde Aleksandar Kolarov et direkte skudd, men forsøket gikk til side for mål.

65. minutter var spilt og Touré smelte av et skudd fra returrommet etter at Kolarovs avslutning ble klarert. Skuddet gikk noen meter utenfor Crystal Palaces-keeper Julián Speroni.

Omgangens største mulighet kom etter 72. minutter spilt. Dzeko fyrte av fra 16-meteren og ballen endre retning via Scott Dann, men Speroni stoppet ballen med beinia liggende.

Det ble ingen flere scoringer på Selhurst Park og City kontrollerte inn seieren.

Premier League har hatt bedre 2. omganger enn oppgjøret i Sør-London, men for Manuel Pellegrini & co har det ingeinting å si. "The Sky Blues" kan være på vei mot sitt fjerde ligagull.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal87012081221
2Manchester City86202992020
3Tottenham Hotspur85211910917
4Brighton & Hove Albion7421148614
5Chelsea74121010013
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk