Solskjær: - Beste jeg har sett av en United-keeper

Manchester United vant sin sjette strake Premier League-seier i gigantbataljen mot Liverpool og etterpå hyllet alle keeper David De Gea.

Manchester United-keeper David der Gea reddet tre forsøk fra Liverpools Raheem Sterling.
  • Erlend Nesje

MANCHESTER UNITED-LIVERPOOL 3-0

Seks store sjanser. Seks store redninger. Seks strake seire. Keeper David de Gea var forskjellen da Manchester United ydmyket Liverpool.

Liverpool fortsetter å trøble.

Manchester United fortsetter å vinne.

Og United-keeper David de Gea fortsetter storspillet.

Dermed har United en slags kontakt med topplagene Chelsea/Manchester City, mens Liverpool er kraftig på etterskudd i kampen om en topp-4-plassering og en ny sjanse i Champions League neste høst.

I Sky Sports studio satt Ole Gunnar Solskjær som gjest, blant annet sammen med den tidligere Liverpool-stopperen Jamie Carragher. Da Solskjær ble spurt hvordan han ville rangere prestasjon, svarte han slik:

— Jeg har sett en hel del (utrolige prestasjoner) fra keeperne jeg har spilt sammen med, som (Peter) Schmeichel og (Edwin) Van der Saar. Men det i dag var trolig det beste jeg har sett av en United-keeper på Old Trafford. Han redder dem. Det er seks klare sjasner som burde vært mål. Han sto opp, David Seaman gjode det samme. Han gjør det veldig vanskelig å score på ham, skrøt Solskjær i studio.

Carragher var enig:

— Dette var en av de beste keeperprestasjonene jeg noensinne har sett. Han var briljant, han hadde hele tiden kontroll og fikk aldri panikk. Han var forskjellen på lagene, sa TV-eksperten som pensjonerte seg som fotballspiller for halvannet år siden.

"Han var outstanding, igjen"

Det var ikke bare gamle helter som mente at David de Gea hadde stått for en utrolig keeperprestasjon.

— Han var outstanding, igjen. Han var briljant som vanlig, sa Robin van Persie og pekte på David de Gea i seiersintervjuet vist på TV2s Premier League-kanal.

— Jeg er veldig glad for tre poeng mot Liverpool. Vi spilte godt, vi scoret tre, alle spilte veldig bra, sa spanjolen beskjedent.

Kampens gigant reddet tre forsøk fra Raheem Sterling. Og samme antall av Mario Balotelli.

Etter kampen var Liverpools hardt pressede manager, Brendan Rodgers, tilsynelatende fornøyd med prestasjonen av hans lag.

— Vi hadde virkelig store sjanser. Vi skapte nok til å vinne kampen. Men David de Gea var "man of the match". Jeg har sett ham slik i fire-fem kamper tidligere denne sesongen. Han er en toppklassekeeper, sa Rodgers.

Manchester United-spillerne kastet seg over Wayne Rooney da han ga vertene ledelsen etter 12 minutter.

Liverpool stresset verteneUnited kom fra fem strake Premier League-seire.

Liverpool var sendt ut av Champions League i midtuken, og fjorårets sølvgutter lå på en skuffende niendeplass i den hjemlige serien.

Manchester United mot Liverpool er gedigen i seg selv. Men med tanke på hvor mye som sto på spill, var det helt spesielle forventinger til dagens prestisjekamp.

Og den svarte til forventningene. Det var jevnt, det var tett og intenst.

Det var et såret Liverpool som gikk rett i strupen på vertskapet. Liverpool presset høyt mot Uniteds forsvarstreer. United kom rett og slett ikke i gang, de var stresset og presset. En stund så faktisk Liverpool ut som et OK fotballag igjen.

Men fotball er et fascinerende spill der marginene avgjør.

12 minutter: Raheem Sterling er alene med United-keeper David de Gea. Keeperen redder, United kontrer, Antonio Valencia slår tunell på Joe Allen og finner Wayne Rooney i feltet. Rooney finter ut keeper Brad Jones og plasserer ballen i mål. Det var Rooneys femte scoring på 23 kamper mot Liverpool.

Manchester United tok en tidlig ledelse etter et kjempeflott angrep. Men det kunne fort vært Liverpools som gjorde det.

Fra De Gea reddet forsøket fra Sterling til Rooney sendte vertene i ledelsen tok det nøyaktig 24 sekunder.

"Sacked in the morning"

Stor jubel fra hjemmefansen, naturlig nok, og det tok ikke lang tid før "You're getting sacked in the morning" runget på Old Trafford, selvfølgelig myntet på Liverpools hardt pressede manager Brendan Rodgers.

Kampen var jevn, det var få sjanser, men igjen — marginene avgjør fotballkamper.

Juan Mata headet inn 2-0-målet for Manchester United. Men det burde vært annullert.

Fem minutter før pause burde Juan Matas 2-0-mål vært annullert. Ashley Young slo innlegget, Robin van Persie stusset ballen videre, og på bakre stolpe headet Mata ballen i mål. Men TV-bildene viste at spanjolen var i en klar offside. Liverpool følte seg snytt og det hadde de god grunn til.United-spillerne kunne plyste på vei inn til garderobepraten med Louis van Gaal.

Liverpool-spillerne ansiktsuttrykk fortalte om resignasjon og oppgitthet.

Grep måtte taes.

Brendan Rodgers satte inn Mario "Why always me" Balotelli, mannen som i oktober 2011 var med på å ydmyke United med 6-1 på Old Trafford. Den gangen som Manchester City-spiller.

Liverpool trengte en kjapp scoring. Den burde Sterling hatt da seks minutter av den andre omgangen var spilt. Sterling var alene med David De Gea, men spanjolen avverget igjen forsøket fra Sterling.

Enorme sjanser

Det var enorme sjanser til begge lag på Old Trafford.

Men der Liverpool bommet på sine, traff Manchester United.

Effektiviteten — og hjemmelagets keeper David de Gea - var forskjellen på lagene.

Etter 71 minutter var kampen definitivt punktert. United kontret, Juan Mata spilte nydelig fri Robin van Persie. Nederenderen hadde det åpne målet foran seg. Og slike sjanser misbruker ikke Uniteds stjernespiss.

3-0. Det ble også sluttresultatet.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk