- Hadde vært kjedelig om alle spilte likt

Kveldens semifinale i Champions League blir et møte mellom to strateger.

Chelsea-manager Jose Mourinho og Atletico Madrid-manager Diego Simeone.

Etter Chelseas imponerende 2-0-triumf over Liverpool på Anfield, vanket det umiddelbar kritikk fra Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Nordiren hadde vanskelig for å akseptere at det ble tap mot et lag som hadde såpass forskjellig tilnærming til kampen enn eget lag.

På spørsmål om han ikke syntes det var en god taktikk fra Chelsea-manager Jose Mourinho, svarte Rodgers at han ikke engang synes det var en taktikk.

Er Brendan Rodgers en dårlig taper eller han han et poeng?

Det handler om å vinne kamper

Uansett, Jose Mourinho bryr seg ikke nevneverdig om kritikken. Mourinho mener fotball handler om å vinne kamper, og for ham er ingenting bedre enn å vinne kamper fordi han har vært en bedre strateg enn motstanderens manager.

— Jeg husker fra min første periode i Chelsea da jeg hadde Petr Cech i mål som kunne sparke ballen til motstanderens sekstenmeter, og Didier Drogba på topp som vant alle hodedueller. Hvorfor skulle jeg da spille kortpasninger. Fordi jeg er dum? sier Mourinho til The Guardian, og legger til angående kampen mot Liverpool:

— Hvis motstanderen er raske på kontringer og vil ha god plass i vårt bakrom, vil vi ikke gi dem det. Da er vi dumme.

Mourinho forteller at Liverpool-manager Brendan Rodgers skal ha endret mening etter å ha fått tapet for Chelsea litt ut av systemet.

— Jeg hørte hva han sa like etter kampen, men også hva han sa til meg senere. Da gratulerte han meg med en flott seier. Brendan er en intelligent fyr. Han har sett kampen på video i ettertid, og jeg tror han forsto bedre hva som skjedde etter det.

Får støtte fra Simeone

I kveld møter portugiseren et annet type lag og en annen type manager enn Liverpool og Brendan Rodgers. Atletico Madrid-manager Diego Simeone er mer som Mourinho; en strateg som er opptatt av å vinne fotballkamper uansett hvordan det ser ut.

— Det er ikke én måte å spille fotball på. Det kommer an på hvem du spiller mot og hvordan du skal få det beste ut av laget ditt. Det viktigste er å vinne, uansett hvordan du vinner. Hvis alle hadde spilt på samme måte, hadde det blitt kjedelig. Du kan spille med ti mann framme eller ti mann bak. Det som betyr noe er resultatet, sier Simeone til afp.com.

Derfor var det ikke overraskende at resultatet ble 0-0 da Chelsea og Atletico Madrid møttes i den første semifinalen i Madrid.

Målfest blir det neppe i kveld heller. Men spenning og nerve blir det i massevis. Og kanskje ekstraomganger og straffekonk.

Hva synes du om hvordan Chelsea spiller fotball? Er det viktigere å vinne kamper enn å underholde? Si din mening i kommentarfeltet under!