Fotball

Dette er bakgrunnen for Ødegaards sko-hyllest: - De viktigste i livet mitt

Martin Ødegaard har fått sydd inn fire bokstaver i sine nye fotballsko.

Martin Ødegaard har fått med det norske flagget og initialene til foreldrene på sine nye fotballsko.
 • Odd Inge Aas
  Odd Inge Aas
  Journalist

LILLESTRØM: Martin Ødegaard er tilbake på A-landslaget og med i troppen til tirsdagens privatlandskamp mot Finland på Ullevaal.

Han kommer til å løpe ut på Ullevaal-gresset med sine nye fotballsko, hvor fire bokstaver pryder den ene siden. LC og HE er en hyllest til foreldrene Lene Cecilie og Hans Erik.

— Bakgrunnen er at det er de som har betydd mest for meg opp gjennom årene, og de er de viktigste i livet mitt. Så da synes jeg det er fint å ha det med meg når jeg spiller fotball og gjør det jeg liker best, forklarer Real Madrid-spilleren til Aftenposten.

Han sier at han tror at gesten blir satt stor pris på hos foreldrene, og er ikke i tvil om at de har betydd mye for at han i en alder av 17 år har nådd så langt som han har gjort.

— Det er jo mamma og pappa, så det sier seg selv at det er de som har betydd mest. De har alltid stilt opp for meg og vært der, og det setter jeg stor pris på, utdyper Ødegaard.

Spekulasjoner om fremtiden

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo fikk en del spørsmål om ungguttens utvikling i Spania på tirsdagens pressetreff. Kampen mot Finland blir Ødegaards første siden EM-plassen røk i kvalikkampen mot Ungarn sist høst.

Det er blitt stilt en del spørsmål om utviklingen hans blir god nok av å spille med Castilla, Real Madrids reservelag på tredje nivå.

— Jeg tenker at Martin på tross av sin relativt unge alder har oppnådd mye og tar steg i det daglige. Han har hatt noen gode kamper for Castilla. Så får man se, jeg har jo ikke noe fasit på hva som skjer i et eventuelt sommervindu, annet enn at jeg har tett dialog med klubben og at han har gode folk rundt seg, sa Høgmo, som på pressetreffet i forkant av landslagssamlingen sa at han mener det blir viktig for Ødegaard å spille regelmessig på et høyere nivå neste sesong.

— Det tenker jeg ikke så mye på, sier Ødegaard selv om hvor han har tenkt å spille fotball fra høsten av.

Per-Mathias Høgmo ser for seg en fremtidig drømmeduo ute til høyre med Martin Ødegaard (midten) og Omar Elabdellaoue.

Har du sett denne?

Les også

Supporteropprør mot landslaget: - Tror kanskje de er mer attraktive enn de egentlig er

Fått en god tone med Zidane

90 minutter mot et godt lag var grunnen til at Høgmo lot Ødegaard spille for U21-landslaget mot Nederland i stedet for å være med «de voksne» til 0-0-oppgjøret mot Estland skjærtorsdag.

Det er omtrent ett år siden han startet sin første kvalikkamp borte mot Kroatia. Siden er det kun blitt med ett innhopp på Real Madrids førstelag, en drøy halvtime i sesongavslutningen mot Getafe i fjor. Norske medier slo stort opp at nordmannen erstattet Cristiano Ronaldo. Siden den gang har Rafael Benítez erstattet Carlo Ancelotti, før Benítez selv ble kastet på dør og inn kom Ødegaards trener fra Castilla, Zinedine Zidane.

Spanske medier har spekulert i om forholdet dem i mellom ikke er det beste, men Ødegaard sier samarbeidet fungerer veldig godt.

— Vi har funnet en god tone og snakker en del sammen etter treninger, så det er bra, sier han.

Zidane=legende

Den tidligere Strømsgodset-spilleren føler ikke at posisjonen hans i klubben har endret seg nevneverdig etter at Zidane ble flyttet opp til førstelaget.

— Nei, det gjør jeg ikke, annet enn at han er der mer i treningshverdagen. Opplegget er stort sett det samme, jeg trener med A-laget og spiller kamper for Castilla.

- Merker du på noen måte at han en gang var verdens beste spiller?

— Du merker jo at han har spilt fotball før, på måten han snakker og forteller. Du merker det også fortsatt på hvordan han slår pasninger.

Franskmannen er en legende i klubben da han blant annet ledet de hvite til Champions League-triumf i 2002. Det ble veldig godt mottatt blant klubbens supportere at han fikk sjefsjobben etter Benítez, som aldri slo an på Santiago Bernabéu.

— Du merker det litt på kjøret rundt ham at han har vært en stor spiller.

GJENGEN: Martin Ødegaard sammen med blant andre Luka Modric og Gareth Bale før Real Madrids treningskamp mot Vålerenga i Oslo i august.

Skal bli mer gjennombruddhissig

Høgmo sier at det i Madrid nå jobbes med å gjøre Ødegaard til en mer gjennombruddhissig spiller, og at han skal bli bedre til å komme på inn «i boksen» og i gode scoringsposisjoner. Han mener det er enkelt å se fysisk at Ødegaard har utviklet seg, og at de følger godt med på det han gjør på trening og i kamp.

— Selvfølgelig er det variasjoner i prestasjonene der, som det er med alle spillere i den alderen.

 1. Les også

  Spår stjernefremtid for Martin Samuelsen: – Han har fantastiske holdninger

 2. Les også

  U21-landslaget tapte mot Nederland

 3. Les også

  Om landslagsdebuten: - Hvis dette er alt, ser jeg på det som en stor skuffelse

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Martin Ødegaard