Fotball

Styrelederen freder Aabrekk

Reidar Mjelde lover en grundig evaluering av AaFK-starten, men er klar på at det overhodet ikke er aktuelt å kvitte seg med Harald Aabrekk .

SLITER: Trener Harald Aabrekk, til høyre, har fått en fryktelig tøff start på årets Aalesund-sesong.
  • Eirik Nesset Hjelvik
Reidar Mjelde, styreleder i Aalesund

— Langt derifra. Det er ikke tema i det hele tatt, svarer AaFKs styreleder på spørsmål om det kan bli aktuelt å fjerne treneren.Etter ett poeng på fire kamper er AaFK tabelljumbo i Tippeligaen. I går møtte bare 3380 tilskuere opp på Color Line stadion og entusiasmen rundt AaFK er uten tvil på bunnivå siden klubben etablerte seg på Norges øverste nivå. Flere og flere AaFK-supportere virker samstemte om at Harald Aabrekk må forlate skuta for å få entusiasmen tilbake.

- Tror du det er mulig å snu entusiasmen rundt klubben med Harald Aabrekk som trener?

— Ja, vi må ha tro på det. Vi ansatte Harald fordi vi har tro på han, og det har vi fortsatt, sier Reidar Mjelde til smp.no.

Han legger likevel ikke skjul på at klubben ser alvorlig på den sviktende entusiasmen rundt klubben.

Les også

Nå flagges det på halv stang i Ålesund

— At stadig færre kjøper produktet er alvorlig for klubben. Vi er selvfølgelig ikke fornøyd med det. Vi er helt klart avhengig av mer entusiasme rundt AaFK og må jobbe for å bygge opp igjen tilliten til publikum, sier Mjelde.

Han føler seg fortsatt trygg på at ansettelsen av Harald Aabrekk var riktig av AaFK - til tross for skepsisen som ble frontet allerede før ansettelsen.

- Lever av engasjementet

— Vi også fikk med oss at det ble uttrykt misnøye fra enkelte hold, men fortsatt føler vi at vi gjorde en veldig grundig prosess da vi evaluerte treneralternativene. Vi mente og mener fortsatt at Harald var det beste tilgjengelige alternativet for AaFKs del, sier Mjelde.

- Synes du folk er urettferdige mot Aabrekk etter bare fire serierunder?

— I fotball er det slik at det er engasjementet du lever av. Jeg har ikke noe problem med at publikum er kritiske. Det er viktig for oss at folk er engasjerte. Det er selvfølgelig ingen drømmesituasjon at flere enn kritiske enn positive, men det skal vi snu, sier Mjelde.

Da Harald Aabrekk ble ansatt, kom det tydelig fram at daværende styreleder i AaFK, Kjell Tennfjord, var en av hans bedre kamerater.

- Tror du folk bruker det mot Aabrekk og at det gjør det ekstra vanskelig for han i AaFK?

— Det synes jeg i såfall vil være veldig urettferdig. Kjell var veldig klar på at han ikke ville være med i den prosessen dersom vi gikk for Harald. Jeg ser ingen grunn til å kritisere verken Harald, Kjell eller vi som ansatte han. Det ble gjort på en meget ryddig måte, sier Reidar Mjelde.

Varsler evaluering

I likhet med spillere, administrasjon og øvrige AaFK-entusiaster legger ikke styrelederen skjul på at han er misfornøyd med AaFKs start på sesongen.

Nå legger ikke Reidar Mjelde skjul på at en seriøs evaluering av situasjonen må til.

— Etter en slik start er det helt naturlig at vi setter oss ned, tar en fot i bakken og prater sammen. Både styret, trenerne og andre involverte må prøve å se hva som kan gjøres og endres på, sier Mjelde.

- Hva konkret er det mulig å endre på?

— Først av alt må vi få et godt innblikk av hva som har galt. Vi må snakke med aktørene og høre hva aktørene tenker, det gjelder alt fra trenere, til medisin og ledelse. Før det er gjort er det vanskelig å si akkurat hva vi bør endre på, sier Mjelde.

AaFKs styreleder håper samtidig at folk er villig til å gi Aabrekk-prosjektet litt mer tid enn bare fire seriekamper.

— Som jeg har sagt mange ganger: Suksess måles over tid. Vi har mange og gode eksempler de siste årene som viser at det lønner seg å være tålmodig. Samtidig er vi inne i en omstillingsperiode. Blant annet har vi kuttet 12 millioner fra i fjor til i år, så vi må bygge det sakte, men sikkert opp igjen, sier Mjelde.

Til tross for at han ber om tålmodighet er han klar på at det fortsatt stilles krav til Aabrekk og spillergruppa. Til tross for starten er målet fortsatt 45 poeng i Tippeligaen.

— Du kan gjerne si at det er rimelig optimistisk med tanke på starten vi har hatt, men vi vet at det snur fort i fotball. I fjor gikk vi seks kamper uten seier i starten og endte opp på 41 poeng. Nå er det "bare" fire kamper uten seier og da tror jeg at det er fullt mulig å nå 45 poeng, sier Reidar Mjelde, som oppsummerer på følgende måte:

— Jeg tror det er viktig å ha is i magen. Dette skal vi rundt klubben snu sammen i et teamarbeid, sier han.

Les også

  1. Er gampefotball løsningen for AaFK?

Eliteserien

SVUTMP
1Bodoe/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK
  3. Tromsø IL