Strandberg sliter fortsatt etter hjernerystelsen - 16. mai-kampen i fare

— Vi husker «Lunna» i fjor. Hodet er ikke å tulle med.

Stefan Strandberg måtte stå over mot Mjøndalen. Nå kan også 16. mai-kampen ryke for midtstopperen.
  • Ole K. Sagbakken

TRONDHEIM (adressa.no): Han var sårt savnet i Mjøndalen, Stefan Strandberg. Midtstopperen har vært god hele sesongen, og da hjemmelaget kom tilbake etter at RBK ledet 2-0, manglet Kåre Ingebrigtsen en tydelig sjef utpå der for å stå av presset.

En av sjefene sitter på Nardo med skinne rundt foten og heter Tore Reginiussen. Den andre satt med hodesmerter og fulgte kampen på TV. Der trøblet Stefan Strandberg med å fokusere på skjermen, etter smellen han pådro seg mot LSK lørdag.

Les også

Panathinaikos fulgte Strandberg på Lerkendal

TV og telefon

— Jeg sliter med å fokusere på TV-skjerm og på skjermen på telefonen. Det har ikke blitt noe særlig bedre siden lørdag, medgir Strandberg overfor adressa.no

I likhet med resten av verden så han uansett et RBK-lag som hadde full kontroll i en halvtime, før det raknet.

— Det var ikke noe særlig å se på. Vi bør ha tre poeng på lørdag nå, fortsetter han.

Sykle onsdag

Det store spørsmålet er derfor om Strandberg er tilbake 16. mai. Tidlig denne uka var signalene fra RBK-leiren at de både håpet og trodde det, men etter to nye dager uten framgang for Strandberg selv, henger det spørsmålet nå i løse lufta. Midtstopperen har nemlig tilbragt de siste dagene på sofaen.

— Akkurat nå er det altfor tidlig å si. I det daglige går det ganske ok, men jeg sliter som sagt med å fokusere på skjerm. Så får vi se hva som skjer når jeg begynner å røre på meg, sier han – som hadde som mål å komme seg på ergometersykkelen onsdag.

Les også

Kanonstarten har gitt millioner i kassa for RBK

— Gjør alt jeg kan

Og så det er sagt. Det er ingen som helst tvil om at Strandberg vil spille.

— Jeg kommer til å gjøre alt som står i min makt for å rekke kampen. Det er heldigvis lenge til lørdag, og sist jeg slet med hjernerystelse tok det en uke å komme tilbake. Jeg kan vente helt til lørdag med å ta en endelig avgjørelse, også. Men jeg må få testet kroppen før kampstart , sier han – og legger til:

— Samtidig skal man ikke tulle for mye med hodet. Se på det som skjedde med «Lunna» i fjor. Det er litt skummelt. Men jeg tenker ikke for mye på det. Ingenting hadde vært artigere enn å kunne bidra til tre poeng på 16. mai, sier Strandberg.

- Må trene fotball før kamp

RBKs medisinske koordinator, Haakon Schwabe, minnes også «Lunna-saken» fra i fjor godt. Etter gjentatte smelle mot hodet i fjor sommer havnet keeper Alexander Lund Hansen til slutt på sofaen i to måneder, og slet i perioder med hverdagslige gjøremål.

Stefan Strandberg måtte av banen på båre mot Lillestrøm.

Og med to hjernerystelser for Strandberg på under ett år, er Schwabe i hvert fall tydelig på at klubben ikke kommer til å ta noen som helst sjanser.— Når det gjelder hodeskader har vi klare retningslinjer, og det må ta den tiden det trenger. Nå er det en stund siden forrige smell, men det er en tendens at det kan ta lengre tid å bli helt frisk for hver gang en slik smell kommer. Vi får se hvor lang tid det tar med Stefan, men han må få trent i forkant. Både skikkelige fotballbevegelser og headinger, sier Schwabe.

Han tør derfor ikke spå noe som helst med tanke på 16. mai.

— Det for tidlig å si noe om. Han har fått konstatert en liten hjernerystelse, og må bli bedre enn han er i dag, sier Schwabe.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering