- Betyr ingenting for Real Madrid-fremtiden om Ødegaard får debuten mot Getafe

Martin Ødegaard trente fredag formiddag med Real Madrid-stjernene. Men får han plass i troppen mot Getafe?

VARM: Martin Ødegaard var med i troppen mot Almería for litt over tre uker siden. Da ble det med oppvarmingen.

Real Madrid er på sett og vis ferdigspilt for sesongen. Den spanske hovedstadsklubben tar 2. plassen i serien bak Barcelona, er ute av Champions League og lørdagens siste seriekamp mot Getafe blir dermed bare et pliktløp.

Og nettopp det kan åpne for at Martin Ødegaard får sin debut hjemme på Santiago Bernabeu.

Ingenting å spille for

— Jeg tror det, men er ikke helt sikker på om det skjer, sier C More-kommentator Petter Veland til Aftenposten. Få kjenner spansk fotball bedre, og Veland mener kampen mot Getafe pekte seg ut allerede da Ødegaard ble hentet til Madrid i januar.

- Det var den åpenbare muligheten for en debut under forutsetning av at Real Madrid ikke hadde noe å spille for. Og det har de jo ikke nå. Han har trent med A-laget hele uken, selv om det ikke nødvendigvis trenger å bety noe ettersom han har den klausulen i kontrakten som sier at han skal trene med dem. Dette avhenger mer om det er behov for å fylle opp troppen med spillere fra B-laget.

— Hvis Fabio Fábio Coentrão ikke trener i dag, så skal det inn en fra B-laget. Hvis ikke må Carlo Ancelotti (Reals manager, red.anm.) vrake noen for å gi Ødegaard plass. Og nå som det tyder på at hans dager i klubben er talte, kan det være at han firer litt på kravene sine, sier Veland.

Ancelotti: - Må jobbe hardt

16-åringen varmet opp i snaut 20 minutter da han for første gang ble tatt ut i kamptroppen til Reals beste til oppgjøret mot Almería i Madrid for tre og en halv uke siden.

Etter kampen uttalte Real-manager Carlo Ancelotti på pressekonferansen:

Ødegaard og manager Carlo Ancelotti på Santiago Bernabeu under oppgjøret mot Almería i slutten av april.

— Ødegaard har gjort det bra, men han må fortsette å jobbe hardt for å være aktuell for spill på A-laget. Han er veldig ung og har fremtiden foran seg.Nå tyder imidlertid mye på at debuten kan komme i sesongens siste kamp. Som fort også kan være Ancelottis siste kamp som Real Madrid-manager.

— Alt tyder på at Ødegaard blir tatt ut i troppen igjen, akkurat som til kampen mot Almería, og at han denne gangen får debutere. Real Madrid har ingenting å spille for, og Ancelotti vil la flere Castilla-spillere få spille, og det er nesten sikkert at Ødegaard blir én av dem, sa AS-journalist Carlos Forjanes til Aftenposten tidligere denne uken.

Kan forsvares sportslig

- Burde han bli tatt ut i troppen, og burde han få debuten i morgen, Veland?

— Svaret på det synes jeg egentlig er nei. Jeg synes ikke han bør det. Og det er heller ingenting som tilsier at han har krav på det. Det er jo en viss interesse her i Norge for om han får den, det blir en happening og en fin kveld. Det skrives et lite stykke norsk fotballhistorie. Men det har ingenting å si for om Real Madrid har mer eller mindre tro på ham om han får noen minutter i morgen. Og for Ødegaard selv tror jeg han hverken mister selvtillit eller tro på prosjektet om han ikke blir med mot Getafe. Det har hele tiden vært en bonus om han skulle få A-lagsdebuten denne sesongen.

Manageren på vei ut?

Ryktene fra Spania forteller at italienske Carlo Ancelotti er på vei ut dørene på Valdebebas, som er Reals treningsanlegg og hovedsete utenfor Madrid sentrum. Spanjolen Rafael Benítez skal være klar til å overta, hvis han får tilbudet.

— Blir Martin Ødegaard tatt ut i troppen, og eventuelt får sin debut, går det an å begrunne det rent sportslig. Han har vært Castillas beste spiller i de to siste kampene. Og hadde det vært opp til klubbpresidenten Florentino Pérez så hadde han nok allerede fått debuten. Det ligger et press på Ancelotti der, sier C More-kommentatoren.

Real Madrid trente fredag formiddag, og om Ødegaard blir med i troppen mot Getafe offentliggjøres etter treningen. Manager Ancelotti skal også avholde sin pressekonferanse etter treningen.