- Min tøffeste dag

<p><strong>OSLO:</strong> Med gråten i halsen kom Lyn-spissen Dylan Macallister (24) hjem som en angrende synder etter fylleslåsskampen på La Manga.</p>

Lyn-spiss i fyllebrÂk p La Manga.Vi m¯ter laget p Gardermoen etter fyllebrÂket.bildet. Dylan McAllister og Henning Berg

Nøyaktig én uke etter at Lillestrøm-troppen havnet i klammeri på en karaokebar skjedde det igjen: På dagen 111 år etter at "Idrætsforeningen Lyn" ble stiftet feiret klubbens australske spiss i overkant.

Etter en meget fuktig kveld havnet han i håndgemeng med vaktene på Hyatt-hotellet på Club La Manga. Trener Henning Berg og sportsdirektør Torgeir Bjarmann ilte til straks de fikk vite om episoden og ble med Macallister på den lokale politistasjonen ved to-tre-tiden natt til i går.

I går kveld kom Macallister og Lyn-troppen hjem fra treningsoppholdet i Spania.

— Jeg vil be om unnskyldning overfor både klubb og supportere. Jeg tar det fulle og hele ansvaret for det som skjedde. Dette har vært den tøffeste dagen i min karriere, men dette er ikke noe jeg gjør vanligvis, sa en meget spak Macallister etter å ha ankommet Gardermoen.

Sparkes neppe

Han var svært alkoholpåvirket natt til i går - og la heller ikke skjul på det. Macallister sier han er forberedt på straff når klubben har oppvaskmøte til uken. Den 193 centimeter høye spissen frykter i verste fall at det kan ende med sparken.

— Men jeg har jobbet knallhardt for å komme dit jeg er i dag og vil svært gjerne spille videre i klubben. For Lyn har et fantastisk lag og en fin gjeng. Jeg håper vi kan sette oss ned og diskutere straffen, forhåpentligvis kan jeg fortsette i klubben, sa han.

Men ifølge trener Henning Berg er det lite aktuelt å sparke Macallister, som i vinter har gjort store fremskritt etter et utleieopphold i 1. divisjonsklubben Sparta Sarpsborg.

— Til uken tar vi stilling til konsekvensene, denne saken skal vi diskutere internt i klubben. Det kan bli snakk om bøter eller andre ting, men jeg tviler på at han er ferdig i klubben - selv om det ikke er jeg som bestemmer akkurat det. Men det har vært begått et alvorlig brudd på reglementet og jeg skal gi min innstilling til klubben, sier Berg.

Vurderer reglementet

Han var naturlig nok svært skuffet over episoden og vil vurdere å skjerpe reglementet. Berg ga selv spillerne lov til å ta noen øl fredag kveld, som en slags avslutning på treningsleiren. Men Lyn-treneren trodde aldri det skulle gå så langt.

— Det er en alvorlig situasjon som har oppstått og denne episoden var ikke bra, hverken for Dylan eller klubben. Jeg er veldig skuffet, vi vet hva skal gjøre og ikke. Vi skal oppføre oss. Men samtidig vet vi at vi er mennesker, og alle kan gjøre feil, sa Berg.

Det gikk i går kveld mange rykter om fylleslåsskampen, men hverken Berg eller Macallister hadde stort behov for å utdype episoden, bortsett fra at det var snakk om mye alkohol, håndgemeng med vakter og en tur på politistasjonen.

FAKTA:

DYLAN MACALLISTER

Født: 17. mai 1982

Nasjonalitet: Australia.

Tidligere klubber: Olympic Sharks, Northern Spirit, Brann (2004 og 2005). Scoret fire seriemål på 30 kamper for Brann.

Nå: Signerte for Lyn 29. mars i fjor, men ble leid ut til 1.-divisjonsklubben Sparta Sarpsborg i høstsesongen. Hentet tilbake til Lyn i vinter - der han har kontrakt ut 2008-sesongen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk