Tromsø har tatt tilbake Fort Alfheim - vant tredje hjemmekamp på rad

Magnus Andersen og Lasse Nilsen ble heltene da TIL snudde fra 0-1 til 2-1 mot Start.

SCORET: Magnus Andersen jubler for scoring i kampen Tromsø IL-Start på Alfheim Stadion

Gutan tok en ekstremt viktig seier i bunnstriden. TIL er nå på kvalikplass med 16 poeng og det er bare tre poeng opp til Start på niendeplass. Magnus Andersen scoret TILs første mål på en flott halvvolley på et utspill fra keeper Pål Vestly Heigre før Robert Sandnes scoret på et selvmål etter innlegg fra Lasse Nilsen.

– Det er ikke hverdagskost å få assist av Heigre, men vi vet at han har en god fot, så må bare vi lukte stikkerne hans, sa Andersen til Cmore.

– Vi kommer ikke helt i gang og de vinner de fleste duellene,men på slutten er vi mer oss selv og burde ledettil pause, sa Andersen videre til Cmore.

Etter en smånervøs start der Start skapte en stor mulighet eksploderte kampen etter 19 minutter da Kristoffer Ajer skjøt i mål via Magnar Ødegaard.

Bare fire minutter senere utlignet nevnte Magnus Andersen, og TIL tok over oppgjøret utover i omgangen, dog uten å skape de helt store mulighetene.Andersens kom nærmest ut av ingenting da et langt utspill fra Pål Vestly Heigre gikk helt igjennom Start-forsvaret og Andersen på halv volley satt ballen i nettet bak Håkon Opdal.

Burde scoret

Jonas Johansen ble valgt som erstatter for suspenderte Zdenek Ondrasek på spissplass og løste oppgaven brukbart oppgjøret igjennom.Rett før pause burde Mikael Norø Ingebrigtsen, som var tilbake fra start igjen, scoret da han skjøt rett på Opdal fra sju meter etter litt klabb og babb i feltet.

Gutan startet den andre omgangen litt nervøst, og klarte ikke å følge opp den fine avslutningen av den første. Spillemessig var det jevnt, og TIL var noen nestenmuligheter uten at det ble helt farlig.Farlig ble det da Ajer kom alene med Heigre etter 55 minutter, men sistnevnte avverget på en meget god måte.

Byttet betalte seg

Etter 58 minutter kom Lasse Nilsen inn for Kent-Are Antonsen, og det skulle betale seg bare noen minutter senere da Nilsen parkerte Espen Hoff på venstresiden. Innlegget ble headet i mål av Start-spiller Robert Sandnes.

De siste 20 minuttene ble nervepirrende for publikum på Alfheim før fløyta gikk.

— Vi tar med oss at vi fortsetter å vinne på hjemmebane og det er det viktigste for ossog supporterne. Start hadde et bra trykk på oss på slutten, men vi klarer å stå den av, sier Andersen etter kampen til Cmore.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk