Fotball

England tar en Tyskland - eller gjør de det?

Jeg synes Englands nye drakt er veldig fin, men synes den kunne blitt enda bedre med en liten endring.

 • Eivind Aarre
  Eivind Aarre

England skifter draktleverandør for første gang siden Umbro tok over for Admiral i 1984. Skiftet er ikke overraskende, siden Nike nylig solgte Umbro, mens den amerikanske giganten har beholdt lag som Manchester City og nettopp England i sin portefølje. For Nike passer det jo bra å overta England nå, siden det engelske fotballforbundet — verdens eldste - blir 150 år i år.

Hva så med selve drakten? Jeg synes den er fin, ren og klassisk, men den overrasker ikke. Vi har lært oss å kjenne Nike som et merke som lager nettopp fine, rene og klassiske drakter.

Det folk flest stusser over er den mørkeblå kragen. Det får drakten til å se ut som en retroversjon av en Tyskland-drakt, og det høster kritikk i fotballens hjemland.

Kritikken besvares med at de første England-draktene i 1863 hadde nettopp mørkeblå krager. Det er et helt greit argument, men i denne sammenhengen synes jeg det aller beste hadde vært å kjøre det minimalistiske helt ut, og la også kragen være hvit. Da hadde drakten blitt enda mer ren, fin og klassisk.

I en så ren drakt er det ikke så mye plass til ekstra detaljer. I denne drakten finnes de først og fremst på merket, som har egen påskrift i forbindelse med 150-årsjubileet til FA i år. I tillegg kan en finne St. George-flagget i sømmene nederst på drakten.

Alt i alt: En England-drakt helt som ventet, men den hadde vært enda finere med hvit krage. Femmer på terningen.

Les mer om

 1. Fotball
 2. Sportsblogger
 3. Englands herrelandslag fotball
 4. Draktbloggen

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Premier League-draktene: Liverpool kommer best ut

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Eliteseriedraktene 2016: Vinneren vil overraske mange

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Umbro er tilbake for fullt

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Hvilken drakt er finest i Premier League?

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Dette er Premier Leagues verste drakt

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Stabæk med beste drakt i eliteserien