Fotball

Norges spisshåp mister Bulgeria-kampen

Stabæks fysioterapeut bekrefter at Diomande ikke møter til landslagssamling.

Adama Diomande kan miste landskampene på grunn av en hodeskade.
 • Daniel Røed-Johansen
  Kommentator, Aftenposten

Stabæk-Odd 1-2

NADDERUD (Aftenposten): Stabæks ubestridte toppscorer Adama Diomande sliter fortsatt med skaden han pådro seg mot Sandefjord for en drøy uke siden.

Søndag var han sterkt savnet da Stabæk snublet mot Odd på Nadderud.

Mandag samles landslaget før de viktige kvalifiseringskampene mot Bulgaria og Kroatia. Det blir uten Stabæk-spissen. Det er meget usannsynlig at Diomande blir klar i tide til bortemøtet med Bulgaria torsdag. Også Bournemouth-spiss Joshua King er ute med skade.

— Vi har snakket med landslaget i kveld. Såfremt det ikke skjer et mirakel i løpet av natten, møter Diomande til rehabilitering på Nadderud mandag. Helsen må gå foran alt, og sånn som denne skaden ser ut nå, kan han ikke spille kampen torsdag, sier Stabæks fysioterapeut til TV 2.

Det gjør at landslagssjef Per-Mathias Høgmo kan stå igjen med kun ett kort når spisskabalen skal legges: Rosenborgs Alexander Søderlund.

Les også

Ferske fjes skal kurere Høgmos hodepine

— Opp til landslaget

Stabæk har holdt løpende kontakt med landslaget om Dio den siste uken.

Adama Diomande har vært en attraksjon i eliteserien i år. Her gliser han foran tv-kameraet under kampen mot Lillestrøm.

— Det er opp til landslaget om de vil ha ham i gruppen, kjøre videre rehabilitering der og satse på kamp nummer to, eller om vi skal ta vare på ham frem til de kommer tilbake til Bulgaria, forteller Stabæks lege Arne Røde.Dio har banket inn 17 mål i eliteserien denne sesongen, og scoringsformen er blitt lagt merke til blant en rekke utenlandske klubber. Det internasjonale overgangsvinduet stenger mandag i en rekke land. I England lukkes vinduet tirsdag.

Stabæks sportslige leder Inge André Olsen forteller at klubben akkurat nå ikke er i konkrete forhandlinger med en klubb, men at situasjonen raskt kan endre seg.

— Først og fremst tenker vi på det sportslige. Vi skal gjøre det best mulig denne sesongen. Vi vil fortsette å ligge der vi gjør i serien eller klatre ett steg opp, og prøve å komme oss til cupfinale. Det er mange store opplevelser vi kan få ut av denne sesongen, og da ønsker vi å beholde alle spillerne.

— Men hvis Stabæk som klubb kommer i en situasjon der det er veldig mye penger på bordet kan vi antakelig ikke si nei. Foreløpig er vi ikke der, sier Olsen til Aftenposten.

Olsen er klar på at Dio ville vært hans førstevalg som spiss på landslaget.

— Han er en litt annerledes spiss. Han er veldig hardtarbeidende, og kan score på mange måter. Han er en mann som er i flyten og har utviklet seg masse. Det er hårfine vurderinger for landslagsledelsen, men hadde det vært opp til meg, ville jeg startet med Dio, sier Olsen.

Les også

Stabæk selger juvelen om prisen er riktig

Seiersrekken stoppet

Savnet av Dio var merkbart for Stabæk søndag. Klubben hadde fire strake seiere og seks kamper uten tap, men snublet mot Odd.

I første omgang fremsto Stabæk tannløse, og Odd scoret to ganger. Først da Ardian Gashi ble utvist etter 65 minutter, startet et stormløp mot Odd-målet. Stabæk reduserte én gang, men fikk aldri inn utligningen.

Tapet gjør at Rosenborg kan øke forspranget på toppen av tabellen til ti poeng med seier over Tromsø søndag kveld.

Muhamed Keita vikarierte i Dios rolle på topp.

— Vi har ikke så mange spisser med samme duellkraft og gjennombruddshissige løp som Dio. Når han er borte blir det vanskelig, sier Keita.

Han kom selv fra et mislykket opphold i Lech Poznan, og han håper sin tidligere lagkamerat i Strømsgodset får sjansen i en større klubb.

— Han er god nok og har en spillestil som passer i de fleste ligaer. Men i utlandet må ha prestere fra dag én, sier Keita.

Skjebnekampene nærmer seg! Vi anbefaler disse sakene om landslaget:

Rosenborg-Selnæs: - Det er helt sykt. Guttedrømmen!

Berget, Helland og Diomande: Ferske fjes skal kurere Høgmos hodepine.

Høgmo: - Samuelsen kan bli en mann for fremtiden

Les også

 1. Diomande tror kompisen kan bli gull verdt

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Stabæk Fotball
 3. Odds BK