«Jeg er dritt lei spillere som klager i mediene over lite spilletid»

RBK-Vilhjalmsson med kraftsalve — mener man heller bør se seg selv i speilet.

Matthias Viljhalmsson tar opp hansken og kjemper om en fast plass på laget, gjennom å overbevise på trening.
  • Ole K. Sagbakken

TRONDHEIM (adressa.no): — Hva kan jeg si? Jeg er dritt lei spillere som klager i mediene over lite spilletid. Man bør heller se på seg selv, og gjøre en bedre jobb på treningsfeltet. Personlig skal jeg ikke si noe om spilletid, men gjøre meg fortjent til den gjennom å være god på trening og gripe sjansene når jeg får dem.

- Må være konkurranse

Det svarer Matthias Vilhjalmsson til adressa.no, på spørsmålet om hvordan han opplever konkurransesituasjonen i RBK.

Les også

Styrket mistanke om grovt underslag i Kjernen

Islendingen har spilt mye etter at han kom til klubben i fjor sommer, og har startet tre seriekamper også i år. Men for øyeblikket ser det ut til at Christian Gytkjær nyter mest tillit som spiss i Brutterns 4-3-3-system.

— Det er konkurranse i Rosenborg, som jeg mener er Nordens største klubb. Slik må det også være. Så vet jeg at jeg kan spille i mange posisjoner, og det er jeg veldig glad for, fortsetter Vilhjalmsson.

Møter gamleklubben

Torsdag venter gamleklubben Start i Kristiansand, hvor han var den store profilen. Det blir en spesiell kamp for mannen som holdt til på Sør Arena i tre og et halvt år, og en kamp hvor han fort må tåle å starte på benken. Slik han gjorde mot Stabæk sist, og også i Sogndal.

Les også

- Kåre smiler og ler, men er egentlig en innadvent person

I slike tilfeller er det ikke sjelden at spillere har gått ut og antydet at de er forbannet over situasjonen. Slik har det også vært i RBK ved flere tilfeller de siste årene.

Det er her Vilhjalmsson lagt på vei har fått nok, og er kraftig uenig i holdningene:

— Når det gjelder «Gyt» (Gytkjær), så er han en god spiller. Det har han vist i eliteserien tidligere, og han gjorde en veldig god kamp mot Stabæk. Vi har et godt forhold, og hjelper hverandre. Selv har jeg vist at jeg kan prestere godt i flere posisjoner, og er såpass voksen at det viktigste er at RBK skal lykkes, og at vi leverer bra sammen.

Lagt EM-troppen bak seg

Samtidig er Vilhjalmsson tydelig på at han ønsker å starte kamper. Det handler ikke om det. Men altså om å konsentrere seg mest om seg selv.

— Nå er jeg heller ikke like tydelig på at jeg aller helst ønsker å spille spiss, slik det var i vinter. Det handlet litt om landslaget, også. Nå kom jeg ikke med i EM-troppen, og da ligger det i fortiden. Nå handler det om Rosenborg, og å gjøre så godt jeg kan her. Da er jeg glad for at jeg kan spille i flere posisjoner, sier han, som også husker han fikk spørsmålet en gang han måtte starte på benken i Start-tida.

Les også

Bruttern om EM-vraket Eyjólfsson: - De må jaggu ha mange gode fotballspillere på Island

— Jeg svarte det samme den gangen. Og fulgte opp med å score hattrick helga etter, smiler han.

- Takknemlig for sjansen

Islendingen er videre tydelig på at RBK-overgangen var svært riktig for ham, selv om han ikke har vært bankers på laget.

— Det beste som har skjedd min karriere. Her er vi med og kjemper om titler på flere arenaer og om å komme oss ut i Europa. Jeg er veldig takknemlig for at RBK ga meg muligheten, sier Vilhjalmsson.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt87102171422
2Viking7421169714
3Brann8422158714
4Sarpsborg 08733175212
5Lillestrøm74031313012
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk