Fotball

Har lagt Viking-sjokket bak seg og peiler seg inn på tetplass

Sandnes Ulf tapte for Viking, men med seks poeng de tre siste kampene lever opprykkshåpet i beste velgående.

Slik vil Sandnes-fansen se Kachi Ugwuadu, Kent Håvard Eriksen og Erixon Danso etter kampen mot Mjøndalen til helgen.
  • Egil Ø. Nærland
    Egil Ø. Nærland

De lyseblå måtte ha en ekstra halvtime i garderoben før første trening etter sjokket på SR-Bank arena, men brukte bare fem dager før en ny trepoenger roet nervene.

2–1 mot Tromsdalen søndag kveld var godt nok.

Nå løfter de blikket og ser frem til toppoppgjør mot Mjøndalen på Isaksen stadion med visshet om at opprykkshåpet lever i beste velgående. Ni kamper og nesten en tredjedel av sesongen er unnagjort.

Les også

Sæternes: – Pulsen var rimelig høy

Mental påkjenning

– Vi var veldig skuffet og mentalt langt nede etter 2–5 for Viking 16. mai, og du kunne se at opplevelsen satt imot slutten av kampen mot Tromsdalen.

– Da kom frykten snikende, frykten for å tape poeng, erkjenner Sandnes Ulfs trener, Bengt Sæternes, overfor Aftenbladet.

– Nå endte det godt, vi tok tre poeng, har seks de tre siste kampene og god kontakt med teten. Vi måtte slite, men la oss på ingen måte da det ble tungt, tilføyer han.

Les også

Viking-treneren har lagt 16. mai-festen bak seg: – Vi kan ikke slippe oss ned mot Aalesund

Treneren med spillererfaring fra en rekke store kamper med titusenvis av tilskuere, tror spillerne hans lært mye da Viking valset over de lyseblå ledet 4–0 til pause.

– Fikk juling, men samlet oss i pausen

– Mange fikk en dårlig opplevelse, laget fikk juling, men vi samlet oss i pausen og vant andre omgang 2–1. Det hjalp mye.

– I etterkant har det vært viktig å være ærlig, innse at det var tøft for enkelte med 16.000 tilskuere og et godt Viking-lag som fikk full uttelling på våre feil.

– Vi kan dra med oss mye læring til lignende situasjoner, sier Sæternes som ikke er misfornøyd med tabellsituasjonen: Tredjeplass, 18 poeng, 5 seiere, 3 uavgjort, 1 tap.

Les også

Sandnes Ulf-treneren: – Dette smerter i hele meg

– Vi ligger og lurer litt bak, en veldig grei posisjon, men vi må utvikle oss.

– Offensivt må vi bli tydeligere og skape mer, bakover slipper vi motstanderne til med for mange sjanser. Vi har plukket noen poeng litt heldig, slik fortsetter det ikke. Derfor må vi bli tryggere, forklarer Bengt Sæternes.

Han ser at forsvarskjeden fungerer best når laget står høyt i banen, men opptrer med dårligere samhandling og mer kaotisk når Sandnes Ulf blir presset og spilt bakover mot eget mål.

Har tak på Mjøndalen

Det kan skje mot Mjøndalen kommende søndag. Samtidig er det et lag Sandnes Ulf har bra tak på.

Les også

Sandnes Ulf vant – men det var bare så vidt

Forrige sesong ble det 2–2 på Isaksen stadion og 1–0 i Sandnes.

– Vi ble rundspilt første omgang i Mjøndalen, men kom tilbake og var veldig bra etter pause, så bra at vi nær hadde vunnet.

– Nå er det også slik at vi må være opp mot vårt aller beste for å ta poeng. Guttene vet at de kan, de vet hva som kreves, de vet at de har et høyt toppnivå.

– Vi hever oss til slike kamper, men får det knalltøft mot et Mjøndalen som har utviklet seg mye, som har gått fra nesten ulønnet til at de kan kjøpe spillere og lønne bra, sier Sæternes.

Venter på Brix

Treneren skulle gjerne hatt en bredere gruppe å velge i selv, særlig nå når det røyner på med sykdom og skader.

Vidar Nisja er som kjent ute og ikke klar før til høsten, Kristian Brix har vært syk et par uker, kan komme tilbake i trening snart, men er neppe klar til søndag.

Dessuten har toppscorer Kent Håvard Eriksen slitt med mange vondter.

– Kent er viktig for oss. Nå får han en litt roligere uke en vanlig, og er forhåpentligvis tilbake for fullt mot Mjøndalen, sier Bengt Sæternes.

Les mer om

  1. Sandnes Ulf
  2. Sandnes
  3. Vidar Nisja