Annan: - Ikke den lønnen jeg håpet på

<p>Men midtbanejuvelen er glad for å få spille i Bundesligaen.</p>

FotballTysklandFoto: imago/DigitalsportNORWAY ONLY01.02.2011Training FC Schalke 04 am 01.02.2011 in Gelsenkirchen - Anthony Annan ( Schalke )BILDET INNGÅR IKKE I FASTAVTALENE PÅ NETT

Anthony Annan ønsket seg proffspill utenfor Norge. I helgen kunne han ta et siste adjø med Rosenborg og Trondheim.

Den nye hverdagen i Tyskland inneholder ikke bare spill på et høyere nivå, men også et solid tilskudd i lønningsposen. Når Adresseavisen møter han på Værnes, før avreise fra Trondheim, vil han ikke fortelle hvor mye han tjener i sin nye klubb, men innrømmer at beløpet var lavere enn han hadde regnet med.

– Jeg tjener mer enn i Norge, men jeg får ikke helt det jeg hadde håpet på. Om jeg spiller godt for klubben håper jeg det endrer seg , sier Annan.

I Rosenborg tjente den ballsikre midtbanespilleren i overkant av to millioner årlig, og var blant klubbens best betalte spillere.

Overgangen til tyske Schalke 04 gikk så raskt, at Anthony Annan aldri rakk å ta et endelig farvel med kollegaer og venner i Trondheim. I helgen fikk han endelig muligheten til å pakke sakene sine og utveksle noen ord med gamle lagkamerater.

Statistikksenter Bundesliga:

Spilleren, som har tatt eliteserien med storm de siste årene, forteller om de hektiske dagene før det europeiske overgangsvinduet stengte. Dager med frustrasjon, overraskelser og lett bagasje.

– Det var veldig vanskelig at agenter og folk rundt meg snakket om Sevilla hele veien. Jeg trodde at jeg ikke skulle komme meg av gårde når Sevilla til slutt sa nei. Men, jeg ble positivt overrasket når jeg måtte kaste meg på flyet til Tyskland like før vinduet stengte, sier Annan, som kun hadde med seg ett skift til det han trodde skulle være en kort tur til Tyskland.

Drømte om Messi

Den ghanesiske landslagsspilleren legger ikke skjul på at spill i spanske La Liga var øverst på ønskelisten, og beskjeden om at Sevilla-overgangen gikk i vasken, var tung å svelge.

– Jeg har ikke lyst til å sammenligne Sevilla og Schalke, men jeg er litt skuffet over å ha mistet muligheten til å spille mot Lionel Messi og Cristiano Ronaldo i La Liga. Det fristet veldig , sier Annan.

Nå har han lagt skuffelsen bak seg, og understreker at overgangen til Schalke er et steg i riktig retning.

– Det var et godt valg. Schalke er en fin klubb, og jeg er veldig fornøyd med debuten. Det var en fin opplevelse å spille foran 80000 tilskuere, sier han og legger til at han håper å få muligheten i enten England eller Spania i fremtiden.

Statistikksenter Bundesliga:

Klar for «Diktatoren»

I Schalke 04 er det Felix Magath, også kalt «Diktatoren» , som styrer på treningsfeltet. Treneren har et rykte på seg for å ha knallharde treningsøkter og legger vekt på streng disiplin. Annan ser frem til å jobbe under sin tyske sjef.

– Han er rett på sak, ikke noe tull. En trener som krever disiplin fra sine spillere , sier Annan.

Under Magaths ledelse har den tyske storklubben hatt en voldsom utskiftning av spillere de siste årene, men Annan har troen på at han kan kapre en fast plass på laget.

– Jeg må bare gjøre mitt beste. Om jeg jobber hardt på trening og forbereder meg godt til kamp, er det store muligheter i klubben. Det er mange gode spillere i klubben som alle vil ha spilletid, så jeg er nødt til å prestere godt, sier Annan.

svp://96841?view=ap