Fotball

Solskjær: - Skal ikke rote bort dette

<p>Molde knuste Ventspils tross enorm sjansesløsing.</p>

MOLDE 20120718.Champions League kvalifisering 2012, 2. runde. Moldes manager Ole Gunnar Solskjær takker Davy Claude Angan (t.v.) for innsatsen etter kvalifiseringskampen til Champions League i fotball mellom Molde og Ventspils på Aker Stadion i Molde onsdag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
  • Øyvind Brunvoll

Molde — Ventspils 3-0:

Ole Gunnar Solskjær var godt fornøyd etter 3-0 og minst ett bein i neste kvalikrunde i Champions League. Men han følte seg ikke trygg da laget gikk til pause.

- Vi hadde kjempestore sjanser og burde ha ledet med tre-fire mål. Derfor var vi usikre da vi fortsatt sto med 0-0. Men vi trykket skikkelig på etter pause og fikk raskt 1-0. Og når vi til slutt vinner 3-0, har vi et godt utgangspunkt foran returkampen.

Davy Claude Angan pirket inn 1-0 på en retur, Vegard Forren satte et straffespark etter at Beget ble felt, mens toppscorer Angan fintet bort en forsvarer før han kaldt satte inn 3-0 mot slutten av kampen.

- Alt kan skje

Solskjær ville ikke være med på at kvaliken er avgjort tross 3-0 i Molde.

- Alt kan skje i fotball. Skader, utvisninger, tidlige mål som skaper usikkerhet. Men vi skal ikke rote bort dette. Vi viste oss som et bedre lag enn Ventspils, og det skal vi være også borte.

Han vil ikke spare spillere på bortebane sjøl om ledelsen virker trygg. Men to mann måtte ut med skader.

— Jo Inge Berget tråkket over, mens Magne Hoseth fikk en smell i låret. Begge skal på undersøkelse torsdag, men jeg regner med at begge er ute i alle fall mot Viking på lørdag, sier Solskjær. Han likte godt at Molde spilte en god fotballkamp igjen - og var solide bakover når det er så viktig å unngå baklengsmål hjemme.

Ventspils' trener Jurgis Pucinsks sa etter kampen at Ventspils fortsatt har en mulighet. Selv om han måtte erkjenne at Molde framsto som et mye bedre lag i denne kampen.

— Alt kan skje - vi ser fram mot hjemmekampen. Molde er et topplag i Norge, og det er bedre nivå her enn i Latvia. Men alt kan skje når vi spiller på vår egen bane. Vi spilte en god kamp i Molde. Vi gjorde vårt beste, men fikk trøbbel mot et godt moldelag, sa den latviske treneren.

Vi fulgte kampen her

Les også

  1. Forren: - Jeg har aldri bommet på straffe

  2. Molde tok langt skritt videre mot Mesterligaen

Les mer om

  1. Champions League