– Lover å legge vekk FCK-sympatiene

<p>Kris Stadsgaard holder med FCK i Danmark.</p>

FotballKvalifisering UEFA Champions League28.07.2010AIK v RosenborgFoto: Bildbyrån/DigitalsportNORWAY ONLYKris Stadsgaard, Rosenborg och Daniel Tjernström, AIK.

Det gikk et gisp inne på RBK-brakka da FC København ble trukket opp av hatten under mesterligatrekningen fredag.

Det var en motstander ingen egentlig ønsket, men samtidig den langt mest interessante motstanderen av dem alle. For én etter én medga de det etter RBK-treningen, både Erik Hoftun, Rade Prica og Kris Stadsgaard:

– Det er jo slaget om Norden. De to beste lagene de siste årene møtes til to kamper. Det blir veldig spesielt, sier Kris Stadsgaard til adressa.no.

Helt åpent

For midtstopper Stadsgaard blir det nok enda mer spesielt enn for noen av de andre RBK-erne. Stadsgaard holder nemlig med to lag i Danmark. Sin tidligere klubb Nordsjælland. Og FC København.

– Det er mine lag i Danmark, ja, sier han – før han er rask med å tillegge:

– Men de sympatiene legges vekk til disse kampene. Det lover jeg, smiler han.

– Hvordan passet trekningen RBK?

– Den passet oss egentlig ganske bra. Vi vet hvordan de spiller, og har mindre press på skuldrene våre enn FCK. For oss er det bonus å komme til Mesterligaen. Presset ligger hos dem, sier Stadsgaard, som uansett mener det blir en helt åpen affære.

– En god følelse

Det samme gjør Rade Prica.

– De har et godt lag, men det har vi også. Vi har knapt tapt en fotballkamp de siste 18 månedene, sier Prica – som er glad over trekningen.

– En veldig spennende trekning. Og det blir et slag om Norden, dette her. Men jeg har en god følelse. Jeg har gode erfaringer mot FCK fra Aalborg-tida, sier Prica, som var med da Aalborg vant serien i Danmark for noen år siden.

Steffen Iversen, som ga seg litt før de andre under fredagens trening på grunn av akillestrøbbel, hadde dette å si om FCK som motstander i playoffrunden:

– En grei trekning. Og jeg tror kanskje de gruer seg litt mer til å møte oss, enn omvendt, sier han – og tenker på ressursene FCK forvalter.

Aller først venter imidlertid Sandefjord, uten Iversen på banen. Men så det er nevnt: RBKs toppscorer er nok klar når FCK venter på Lerkendal om et par ukers tid¿

Se intervju med trener Eggen og Rade Prica her!

svp://95188?view=ap

— FCK har ikke så store sjanser

svp://95187?view=ap