Fotball

AaFK stoppet tapsrekka

<p><strong><a target="_blank" href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=285444">AaFK — Strømsgodset</a> 3-1:</strong> AaFK styrte og kontrollerte seg inn til seier over Strømsgodset. – Viktig med seier nå, etter tre strake tap, sier trener Kjetil Rekdal.</p>

ÅLESUND 20100524.Aalesunds Tor Hogne Aarøy feirer 3-1 under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Strømsgodset på Color Line Stadion i Ålesund mandag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
  • Pål Are Lilleheim

Statistikksenter Eliteserien:

  • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

– Kampen viste først og fremst at vi har lært litt. I dag klarte vi å stå kampen ut, og var ikke like ukonsentrert og åpne som vi var i slutten mot Odd. I dag er jeg veldig fornøyd. En viktig seier. Nå gleder vi oss til Brann i Bergen om 14 dager, sa AaFK-trener Kjetil Rekdal etter kampslutt.

Ronny Deila var på sin side veldig skuffet over sitt lags prestasjoner.

– Vi så slitne ut. Alt gikk seint med oss. Vi har mye mer å gå på. Vi har også en gedigen utfordring i det å snu til noe positivt. De kommende 14 dagene skal vi bruke til å hvile, og å få spilelrne opp igjen, sa han etter å ha sett Strømsgodset tape 3-1. * Vi følger Aalesund: Siste nytt om klubben her

Selvmål

Fra start viste Strømsgodset med tydelighet at de ønsket å ta grep for å få mer stabilitet og sikkerhet bakover på banen. De måtte likevel se et tidlig baklengs. Allerede i det 7. minutt fikk AaFK uttelling for trykket de la på fra start. Jonathan Parr la et presist innlegg. Ballen var på vei mot Alexander Mathisen i god posisjon.

Joel Riddez prøvde å dempe ballen, men sparket den i egen hånd og i mål.

Strømsgodset måtte lenger opp på banen etter baklengsmålet. De fikk mer flyt i spillet og Jo Inge Berget fikk rom å boltre seg i.

Godset kom tilbake

Det tok likevel nesten 14 minutter før Strømsgodset hadde sin første helhjertede avslutning. Men skuddet fra Muhamed Keita gikk tre meter over AaFK-målet. Litt nærmere kom Berget fire minutter senere, da hans skudd fra 18 meter gikk en liten meter til side for mål.

I det 22. minutt kom utligningen. Jo Inge Berget fikk stå umarkert på 18 meter. Skuddet ble blokkert av et AaFK-ben, men Alfred Sankoh var våkent med og satte enkelt inn utligningen fra kort hold.

Ledelsen før pause

Tor Hogne Aarøy burde gitt AaFK ledelsen igjen bare tre minutter senere. Et raskt og presist slått frispark fant tometersmannen alene på sju meter, men stupheaden gikk til side for mål.

AaFK kjempet til seg initiativet igjen etter utligningen, og hadde ballen mest i resten av omgangen.

Like før pause kom tangotrøyenen foran igjen. En fantastisk kontring, der ballen gikk raskt og presist fra man til mann endte med et presist fremspill til Mathisen fra Johan Arneng. Han dempet ballen ypperlig, og satt kontant inn ledermålet fra sju meter.

Styrte hele andre

Bare sekunder ut i den andre omgangen burde Khari Stephenson økt AaFKs ledelse. Han løp igjennom et sørgelig passivt Godset-forsvar, men satte ballen over mål fra 13 meter

Mathisen kom også til en god avslutning i innledningen av den andre omgangen. Larsen reddet godt på headingen som Mathisen testet han på etter innlegg fra Enar Jääger.

Strømsgodset hadde på sin side store problemer med å finne flyt og å få pasningsspillet til å sitte i starten på den andre omgangen.

AaFK beholdt trykket utover i omgangen, men klarte lenge bare å komme til sporadiske avslutninger. I det 73. minutt fikk de uttelling for trykket. Tor Hogne Aarøy fikk endelig stoppet måltørken, og headet inn et presist legg fra Arneng.

Aarøys scoring ble kampens siste. Dermed stoppet AaFK tapsrekken på tre kamper, mens Strømsgodset føyer en fjerde kamp til rekken av tap.

Les også

  1. Målscorer Aarøy: &ndash; Veldig, veldig deilig

  2. Deila savner energi hos spillerne sine

  3. Parr frisk og klar til landslagsinnsats

svp://94724?view=ap

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1393127121530
2Molde1383223121127
3Viking146442518722
4Strømsgodset136252021-120
5Sarpsborg 081261528181019
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien