Fotball

Pedersen trolig ute mot Kypros

Skader gir Drillo hodebry.

Marcus Pedersen sliter med hælen.
  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

ULLEVAAL (Aftenposten.no): Marcus Pedersen og Omar Elabdellaoui står over treningen onsdag.

For Marcus Pedersen kommer Kypros-kampen fredag mest sannsynlig for tidlig. Han har slitt med hælen.

Landslagsledelsen var klar over Barnsley-angriperens skade før samlingen, men hadde trodd at han ville komme tilbake raskere.

— Det betyr vel antageligvis i praksis at han ikke er aktuell før mot Sveits, sier Egil ”Drillo” Olsen.

Det gir landslagssjefen ett alternativ mindre på topp. Ingen av spissene i Norges tropp har markert seg som målscorere den siste tiden.

- Vanskelig motstander

Drillo kan fortelle at han er trygg på åtte-ni plasser foran kampen mot Kypros. Han venter seg tøff motstand fra Kypros.

— Kypros er en vanskelig motstander. For en trener er det et helvete, det er ingenting å vinne, også uavgjort er et gedigent nederlag. Jeg har studert dem nøye, særlig i kampen deres mot Sveits, der de fremsto likt det jeg tror de vil gjøre mot oss. De legger seg ikke så lavt som en skulle tro, er vanskelig å få hull på og ligger helt på grensen til gule kort med tanke på drøying av tid.

— Det kan virke som de ikke står kampen ut, de var dårligst det siste kvarteret. Det betyr at vi må være både utålmodige og tålmodige, forteller Drillo.

Norge er ventet å gå ut i en 4-5-1-formasjon, men Drillo er klar på at de må risikere.

— Vi må ta sjanser. Når jeg snakker om å være offensive mener jeg spillere med høy risiko, og å kjøre frem mye folk med ballen i laget. Men vi må forsvare oss også, Kypros hadde ballen mer enn oss sist, sier Drillo.

Ubestemt om Hangeland-makker

Han har fortsatt ikke bestemt seg for Brede Hangelands makker i midtforsvaret.

Drillo må gjøre flere avveininger. Blant annet vil et valg av Vegard Forren skyve Hangeland vekk fra favorittplassen på venstre side av midtforsvaret.

— Vi er godt forspente på midtstopperplass. Forren er kreativ som midtstopper, har et bra tilslag og er røff i luften. Samtidig er de andre hurtigere, forklarer Drillo, som innrømmer at Forren etter Molde-returen ikke har vært på det nivået han var før han dro til Southampton.

Konkurrentene om midtstopperplassen er Fredrik Semb Berge og Johan Lædre Bjørdal.

Drillo mener Norge fortsatt har en vei å gå før laget spiller helt etter hans premisser.

— Mange har en veldig annerledes hverdag i sine klubber, særlig de i Nederland der de spiller markeringsfotball og tenker på en helt annen måte enn det vi gjør. Det blir en omstilling. Jeg ser en del stilbrudd i kampene, litt flere enn håpet. Men det er noe vi jobber med, sier Drillo.

Les også

  1. - Skjønner at Drillo er bekymret

  2. Solbakken og Champions League lokket

  3. - Joshua King, vet du hvem dette er?

  4. - Kunne ikke si nei da jeg fikk muligheten

  5. - Vår mest kompetente spiss

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Kypros