Fotball

Seks av seks mulige for Thoresen

Patrick Thoresen har hatt en kjempestart på årets sesong i KHL. SKA St. Petersburg har vunnet seks av seks kamper, men landslagsstjernen mener det er mye mer å gå på.

Både Patrick Thoresen og klubben hans fortsetter å gjøre det bra i KHL-åpningen. Foto: Håkon Mosvold Larsen - NTB Scanpix

  • NTB

— Det har jo vært en veldig bra start på sesongen, men egentlig har ikke seirene vært så overbevisende. Jeg synes vi bare har vært gode i noen perioder i kampene. Men det har derimot vært i viktige deler av kampene, sa Thoresen.

Han mener derfor at både han og laget hans har en del å gå på rent spillemessig selv om resultatene har gått St. Petersburgs vei så langt.

— Vi har helt klart en del å gå på. Vi går jo på banen for å følge en kampplan vi har lagt i 60 minutter, og ikke bare i 30. Vi må nok bli litt mer disiplinerte på den biten, sa Thoresen.

Lange reiser

SKA hadde en knallhard start på sesongen med fire bortekamper. Det er en tøff hverdag for spillerne i KHL også.

— Det har vært tøffe dager med alle de lange reisene, men det er jo godt for humøret at vi vant fire av fire på denne turen, sa 31-åringen fra Hamar.

  • Les også:
Les også

Sparket etter én kamp

Patrick Thoresen slo igjennom for alvor i 2006 da han fikk kontrakt med det tidligere storlaget Edmonton Oilers. Det ble en litt vanskelig debutsesong i NHL og mye spill for farmerlaget. Sesongen etter tok han turen til Philadelphia Flyers hvor han kom til semifinalen i kampen om Stanley Cup i 2008. Thoresen ville ha en litt mer ryddig hverdag for seg og familien og valgte derfor KHL. Etter to sesonger i Salavat Julajev tok han turen til St. Petersburg, hvor også han kunne ha kone og de to barna på plass.

Trener mer som lag

Selve sesongoppkjøring i KHL er nok litt annerledes enn i NHL. Thoresen hadde en drøy måneds ferie etter VM, men siden 11. juli har det vært fullt kjør i St. Petersburg.

— Det er stor forskjell fra NHL. Vi har vært samlet i nesten to måneder før sesongen startet, mens i NHL var det snaue tre uker vi var samlet. Nå trener vi mye mer som et lag, og man blir jo i ganske god form etter hvert på denne måten også, sa nordmannen.

SKA tar imot Spartak Moskva fredag kveld.

(©NTB)

Les mer om

  1. Patrick Thoresen