Kappet hodet av Messi-statue

I fjor ble statuen av Cristiano Ronaldo vandalisert. I år skjedde det samme med Lionel Messi.

PØBELSTREKER: Slik så statuen av Lionel Messi ut natt til tirsdag norsk tid.
  • Erlend Nesje

– Lionel Messis statue er blitt et offer for vandalisering. Statuen mangler nå fotballspillerens øverste halvdel. Bystyret jobber nå med å reparere den, meldte representanter for Buenos Aires by ifølge Goal.com da hærverket ble oppdaget.

Statuen ble avduket av Buenos Aires borgermester, Horacioa Rodriguez Laretta, i fjor sommer for å overbevise Messi om at han ikke skulle gi seg på landslaget.

Les også

Denne Ronaldo-statuen vekker oppsikt

Byttet roller fra i fjor

Men da Buenos Aires by våknet til liv tirsdag morgen var det ikke noe vakkert syn som møtte dem: Hele overkroppen, inkludert hodet, var kappet bort. Det skjedde noen få timer etter at Messis erkerival, Cristiano Ronaldo, ble kåret til verdens beste fotballspiller under FIFA-gallaen i Zürich.

Statuen av Barcelona-stjernen stod ved siden av statuer av andre argentinske idrettsutøvere, som Gabriela Sabatini (tennis) og Manu Ginóbili (basketball). De statuene fikk stå i fred, bortsett fra at Sabatinis racket var borte.

I fjor var rollene byttet om: Da var det Cristiano Ronaldos statue hjemme på Madeira som ble utsatt for vandalisering, kun noen få dager etter at Messi hadde vunnet Ballon d’Or, Gullballen.

Cristiano Ronaldos statue beholdt hode og overkropp. Men hodet var malt rødt, mens Messis navn og trøye 10 var malt på ryggen.

TOM LUND-STATUEN. Vandaler kappet hodet av Tom Lund-statuen, kun fire dager før Lillestrøm skulle møte erkerival Vålerenga.
Les også

Her får Tom Lund hodet tilbake

Kappet hodet av Lund-statuen

Vandalisering av statuer av kjente fotballspillere er ikke noe nytt fenomen. her hjemme i Norge har statuen av Lillestrøm-legenden oppløebvde hærverk flere ganger.

I juni 2013 ble hodet av Tom Lund-statuen kappet bort, og mistankene gikk til Vålerenga-supportere. Et samlet fotball-Norge var i sjokk.

– Det irriterer meg at det ikke er dødsstraff i Norge, sa Ivar Hoff i et Dagbladet-intervju.

Sommeren etter var deler av statuen malt blå, med bokstavene STB sprayet inn på sokkelen. Mistankene gikk umiddelbart til Stabæk Support, ettersom en Stabæk-tribune ble målt Lillestrøm-gult et døgn i forveien.